4. Juna 2019.

“Pokušavamo da izvučemo najbolje”

Big Portal

Košarkašice Srbije završile su pripreme na Zlatiboru i nastavljaju rad u Beogradu za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Izabranice Marine Maljković na Zlatiboru su radile na sticanju kondicije i snage, ali i uigravanju akcija, kako u odbrani, tako i u napadu.

Košarakašica Saša Čađo ističe da su ovo bile najjače pripreme otkako je ona u reprezentaciji.

“Jako smo trenirale i sve devojke su dale maksimum. Drago mi je zbog toga. Zadovoljna sam kako je prošao ovaj deo priprema. Pokušavamo da izvučemo najbolje iz svih nas kako bismo što spremnije docekale prvenstvo. S obzirom na to da je šampionat kod nas osecamo malo veći pritisak, pa su zato i pripreme jače. Rekla bih da su ovo do sada bile najjace pripreme koje smo odradile na Zlatiboru u poslednjih sedam godina, koliko sam ja u reprezentaciji”, rekla je Čađo za sajt Košarkaškog saveza Srbije (KSS).

Srpski tim na prvom delu priprema posebnu pažnju posvetio fizičkoj spremi, koja je preduslov za igranje agresivne i borbene košarke, a Maja Miljković navodi da je atmosfera u timu odlična.

“U ovom trenutku smo daleko od onoga što očekujemo, ali do pocetka prvenstva imamo još dvadesetak dana i znamo na čemu treba da radimo. Atmosfera u ekipi je sjajna. Devojke se odlicno slažu i to može da bude od velikog znacaja, kako bi ta energija van terena mogla da nam donese prednost na utakmicama
“, rekla je Miljković.

Košarkašice Srbije grupnu fazu takmičenja na Evropskom prvenstvu igraće u Zrenjaninu protiv Belorusije, Rusije i Belgije, a Nevena Jovanović istče da ekipa treba da se fokusira samo na svoj nastup.

“Grupa je jaka, ali na Evropskom prvenstvu nema lakih protivnika. Razmišljaćemo od utakmice do utakmice. Najviše treba da se bavimo sami sobom, a da se za svakog protivnika što bolje spremimo i uđemo u utakmice hrabro“, zaključila je Jovanović.

Evropsko prvenstvo počinje 27. juna i traje do 7. jula, a šest prvoplasiranih ekipa obezbediće plasman na kvalifikacione turnire za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare