Pokušao ubistvo u zatvoru, pa se KRIO U BANJALUCI pod lažnim imenom - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Pokušao ubistvo u zatvoru, pa se KRIO U BANJALUCI pod lažnim imenom

Osumnjičen da je 21. februara 2015. u Okružnom zatvoru u Leskovcu pokušao da ubije Nikolu Anaćkova, Marko Antunović (38) uhapšen je u Banjaluci po potjernici koju je za njim raspisao Interpol Beograd, piše Jugmedia.

Antunovića je, u saradnji sa Upravom kriminalističke policije MUP RS, identifikovala banjalučka policija.

– Operativnim radom policijski službenici su došli do saznanja da je koristio ličnu kartu na ime Srđan Derikuća, i da je pod tim imenom prijavljen na adresi u Banjaluci. Kriminalističko-tehničkom obradom utvrđeno je da je zapravo reč o Marku Antunoviću – navode u PU Banjaluka.

Antunović će, kako je rečeno, prvo biti procesuiran zbog krivičnog djela falsifikovanje isprave, jer je, pored lažne lične karte, posedovao i vozačku dozvolu na ime Srđan Derikuća. Po završetku ovog postupka, biće predat Sudu BiH radi ekstradicije.

Antunović se tereti da je u Okružnom zatvoru u Leskovcu pokušao da ubije zatvorenika Nikolu Anaćkova, kojeg je oštrim predmetom ubo u glavu. Obojica su bila na izdržavanju kazne u otvorenom dijelu zatvora. Antunović je poslije zločina pobjegao i o njemu se ništa nije znalo sve do sada, kada je utvrđeno da je zamijenio identitet i godinama živio u Banjaluci.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

“Nijemci od ponedeljka deportuju nazad skoro sve Srbe koji se pojave na granici”

M.

“To je dokaz, policijski čas ne pomaže”

M.

Kako je Izrael obezbijedio više doza vakcina od potrebnih

M.

Ostavite komentar