Pokušao spriječiti promjenu pola 7-godišnjem sinu, sud mu oduzeo starateljstvo - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Pokušao spriječiti promjenu pola 7-godišnjem sinu, sud mu oduzeo starateljstvo

ŽELJA sedmogodišnjeg Jamesa iz američkog Teksasa da živi kao djevojčica i da ga zovu Luna izazvala je veliki razdor između njegovih razvedenih roditelja.

Dok mama Anne Georgulas to podržava, otac Jeffrey ne želi dopustiti da mu sin postane djevojčica i tvrdi da dječak to radi na nagovor majke. Sve je završilo na sudu, a odluka suca je da mama dobije puno starateljstvo nad Jamesom i njegovim bratom blizancem Judeom.  

Anne, koja je po zanimanju pedijatar, tvrdi da je maleni James transrodan te zagovara ideju hemijske kastracije i eventualne hormonske terapije. Dječak navodno voli nositi haljine i odaziva se na ime Luna. 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10212476491333814&set=a.1370836117447&type=3

Mama je čak dobila pismenu preporuku iz klinike Dallas Rainbow Therapy. 

“Preporučuje se da moj klijent James Younger, poznat i kao Luna, postane pacijent klinike GENECIS kako bi mogla dobiti punu psihološku podršku za rodnu dismorfiju i potencijalno počela uzimati blokatore hormona”, napisala je terapeutkinja Rebekka Ouer. 

Резултат слика за Save James

Ipak, psihijatar Benjamin Albritton, koji je svjedočio na sudu, ne slaže se s njom. 

“Stručni svjedoci sumnjaju da je James sto posto uvjeren da je zapravo ženskog roda. Još uvijek ima neke fluidnosti u njegovom razmišljanju. Ni on ni njegov brat ne pate od depresije, tjeskobe, niti su agresivni. James ne pokazuje nikakve znakove drugih psihičkih poteškoća”, rekao je on. 

Otac tvrdi da dječak nosi haljine i odaziva se na ime Luna samo u majčinoj prisutnosti, piše Unilad. 

“Vjerujem da se ne radi samo o emotivnom zlostavljanju nego to smatram vrstom seksualnog zlostavljanja, miješanja u seksualni identitet ranjivog dječaka. On u školu ide u haljinama i ondje koristi toalet za curice. Učitelji ga zovu Luna. Sve osobe od autoriteta u njegovom životu – mama, učitelji, školski policajac, bibliotekarka, direktor škole – govore mu da je djevojčica. Ja sam jedina odrasla osoba koja mu govori istinu – da je dječak”, rekao je Jeffrey Younger u jednom podcastu. 

Dodao je kako smatra da se dječak tako ponaša zato što mu mama iskazuje ljubav samo kad se ponaša kao djevojčica. 

Index

Danas objavljeno

Turista na Siciliji pronašao izgubljenu kreditnu karticu Harisona Forda!

Vanja A

Penelope Cruz: Što starija, to bolja

Vanja A

Paris Hilton želi ove poklone za vjenčanje

Vanja A

Ostavite komentar