Pokušao da otme autobus u Ljubljani, ubila ga policija - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Pokušao da otme autobus u Ljubljani, ubila ga policija

U teškom incidentu koji se dogodio u četvrtak kasno naveče u jednom autobusu ljubljanskog gradskog prijevoza na prilazu gradu, ubijena je osoba koja je po nekim izvorima pokušala oteti vozilo, prijeteći vozaču šrafcigerom, objavili su u kasnim večernjim satima slovenački mediji.

Prema informaciji ljubljanskoga “Dela”, nepoznata je osoba vozača gradskog prevoza koji je vozio na redovnoj liniji prisilila da skrene prema obilaznici, prijeteći mu da će ga ubiti šrafcigerom.

Vozač je, navodi list, zadržao prisebnost i skrenuo u pravcu koji je zahtijevao otmičar, ali je nakon toga namjerno prešao preko crvenog na semaforu kako bi upozorio policiju.

Policija je, navodi “Delo” incident potvrdila, kazavši i to da je jedna osoba mrtva. Nezvanično, riječ je o napadaču na vozača, odnosno otmičaru.

Portparol ljubljanske policijske uprave Nataša Pucko rekla je da su informaciju o otetom autobusu odnosno incidentu dobili u četvrtak oko 21 sat, te da može potvrditi da je jedna osoba umrla. Dodala je da će više informacija biti kad policija obavi očevid.

Direktor Ljubljanskog putničkog saobraćaja Peter Horvat za “Delo” je rekao da se incident dogodio nešto prije 9 sati naveče u autobusu linije 6B. U autobus je, kako je rekao, ušla nepoznata osoba koja je zaprijetila vozaču smrću te ga prisilila da skrene sa predviđene linije na gradsku obilaznicu.

Vozač je policiju alarmirao tako št je vozilom prošao kroz crveno na semaforu, a navodno ih je telefonom pozvala i jedna od putnica, pišu nezvanično slovenački mediji, dodajući da je policija nekoliko puta neuspješno pokušala zaustaviti vozilo, nakon čega je otmičar ubijen.

(Radiosarajevo.ba)

Danas objavljeno

“300.000 Rusa je spremno”

M.

“Treba da im dozvolimo, nek’ napadnu Rusiju”

Vanja A

Poljska se sprema za aneksiju zapadne Ukrajine

Vanja A

Ostavite komentar