Pokušao automobilom zdrobiti limenku, evo kako je prošao - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Pokušao automobilom zdrobiti limenku, evo kako je prošao

Ako spadate među one koji su u djetinjstvu pokušali stati na limenku pića, lako ćete pogoditi epilog ovog eskperimenta s automobilom.

Ne ulazeći u teoriju čvrstoće, dovoljno je znati kako su cilindri vrlo čvrste strukture pri aksijalnom opterećenju. To očigledno ne zna vlasnik sportskog Nissana koji je odlučio automobilom zdrobiti limenku pića. 

Pritom je nije htio pregaziti, već je to odlučio učiniti putem podiznog sistema kojim je opremljen njegov sportski Nissan 370Z.

Video objavljen na Redditu pokazuje kako plastični branik automobila jednostavno nema šanse protiv obične limenke soka. Bar ne pod ovim uglom. Umjesto da je zdrobi, dogodilo se suprotno, savio se donji dio branika, prenosi Index.

Sreća u nesreći je što je branik izrađen od poliuretana pa se nakon uklanjanja opterećenja vratio u početnu poziciju. Da je bio izrađen od nekog drugog uobičajenog materijala, sigurno bi pukao. 

U svakom slučaju, vlasnik je pokazao kako njegov airlift kit ima izražen korak po pitanju podizanja i spuštanja vozila. S njim ležeći policajci i ivičnjaci više nisu nepremostive prepreke, ali limenka ipak jeste. 

Nezavisne.

Danas objavljeno

Ukrala Mini – neslavno prošla

Vanja A

Lando Noris frustriran

Vanja A

Stiže još moćniji BMW XM sa 748 KS

Vanja A

Ostavite komentar