Pokušali da pređu iz Hrvatske u BiH iako su u izolaciji - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Pokušali da pređu iz Hrvatske u BiH iako su u izolaciji

Četiri muškarca sa izrečenom mjerom samoizolacije pokušala su da napuste Hrvatsku na prelazu sa BiH u Sisačko-moslavačkoj županiji, zbog čega im je policija izdala prekršajne naloge kojima je predviđena kazna od 1.000 do 2.000 evra.

Iz Policijske uprave sisačko-moslavačke saopšteno je da je prvi slučaj kršenja mjera samoizolacije zabilježen u petak, 18. decembra, kada je na granični prelaz u Hrvatskoj Kostajnici stigao automobil zagrebačke registracije kojim je upravljao sedamdesettrogodišnjak iako mu je određena mjera samoizolacije.

U nedjelju, 20. decembra, na izlasku iz Hrvatske na graničnom prelazu Jasenovac u automobilu zagrebačke registracije zatečen je pedesetsedmogodišnji putnik kojem je, takođe, izrečena mjera samoizolacije.

Na istom graničnom prelazu sat kasnije na izlaz iz zemlje stigao je automobil njemačke registracije kojim je upravljao pedesetosmogodišnjak, a s njim je bio i dvadesettrogodišnji putnik, obojica sa izrečenom mjerom samoizolacije.

Ove osobe prekršile su Zakon o izmjeni i dopunama Zakona o zaštiti građana od zaraznih bolesti.

Kazna očekuje i osamnaestogodišnjaka kojeg su u nedjelju u Zagrebačkoj ulici u Sisku policijski službenici prilikom kontrole saobraćaja zaustavili kao vozača automobila iako mu je bila određena mjera samoizolacije.

Prekršajni nalog očekuje i šezdesetdvogodišnjaka koji je u subotu, uprkos višestrukim upozorenjima zaposlenih u jednom petrinjskom trgovačkom centru, u više navrata skidao i na neprikladan način nosio zaštitnu masku, pa je udaljen iz trgovine, prenosi hrvatski portal Indeks.

Danas objavljeno

“Malo” se pucalo, “malo” su ranjeni vojnici i za par sati primirje

M.

Nacionalna katastrofa; “Ana” kosi sve pred sobom, broj stradalih raste

M.

Bajden: Rusija bi mogla napasti Ukrajinu u februaru

M.

Ostavite komentar