21. Decembra 2020.

Pokušali da pređu iz Hrvatske u BiH iako su u izolaciji

Big Portal

Iz Policijske uprave sisačko-moslavačke saopšteno je da je prvi slučaj kršenja mjera samoizolacije zabilježen u petak, 18. decembra, kada je na granični prelaz u Hrvatskoj Kostajnici stigao automobil zagrebačke registracije kojim je upravljao sedamdesettrogodišnjak iako mu je određena mjera samoizolacije.

U nedjelju, 20. decembra, na izlasku iz Hrvatske na graničnom prelazu Jasenovac u automobilu zagrebačke registracije zatečen je pedesetsedmogodišnji putnik kojem je, takođe, izrečena mjera samoizolacije.

Na istom graničnom prelazu sat kasnije na izlaz iz zemlje stigao je automobil njemačke registracije kojim je upravljao pedesetosmogodišnjak, a s njim je bio i dvadesettrogodišnji putnik, obojica sa izrečenom mjerom samoizolacije.

Ove osobe prekršile su Zakon o izmjeni i dopunama Zakona o zaštiti građana od zaraznih bolesti.

Kazna očekuje i osamnaestogodišnjaka kojeg su u nedjelju u Zagrebačkoj ulici u Sisku policijski službenici prilikom kontrole saobraćaja zaustavili kao vozača automobila iako mu je bila određena mjera samoizolacije.

Prekršajni nalog očekuje i šezdesetdvogodišnjaka koji je u subotu, uprkos višestrukim upozorenjima zaposlenih u jednom petrinjskom trgovačkom centru, u više navrata skidao i na neprikladan način nosio zaštitnu masku, pa je udaljen iz trgovine, prenosi hrvatski portal Indeks.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare