26. Decembra 2019.

Pokušala da unovči milion: Uhapšena jer je iskoristila muža, bogatog privrednika

Big Portal

Ona je pokušala da s računa svog supruga čekovima podigne gotovo milion dolara. Lin Helena Halfon je uhapšena na Međunarodnom aerodromu u Tampi. Optužena je za pranje novca, organizovanu prevaru i eksploataciju starije osobe.

https://twitter.com/TB_Times/status/1209190960296583169

Sudija joj je odredio kauciju od milion dolara, ukoliko želi da se brani sa slobode. List “Tampa bej tajms” je izvestio da je njen suprug, biznismen iz Tampe Ričard Rapaport, s nevericom primio obaveštenje istražitelja o tome šta radi njegova supruga, rekavši da želi da se te sumnje dodatno provere.

Rekao je i da ne želi da ona bude deportovana u rodni Izrael. Jedan službenik kompanije za finansijske usluge “Amskot” u Tampi odbio je da Lin Heleni Halfon unovči čekove, ali je potom jedna kompanija iz grada Orlanda prihvatila da unovči dva čeka ukupne vrednosti 666.000 dolara.

Upitan kasnije da li smatra da je žrtva prevare, Rapaport je istražiteljima rekao da jeste. Halfon i Rapaport su se venčali u avgustu. Rapaportova kćerka, Dejna Titus, izjavila je istražiteljima da porodica nije znala za taj brak. Ona smatra da je Halfon mogla da “obrađuje” njenog oca zbog njegovih poodmaklih godina.

Izvor. B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare