Pokret “Banjaluka zove” u redovima opozicije - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Pokret “Banjaluka zove” u redovima opozicije

Nakon nezavisnih socijalista u odborničkim klupama gradske skupštine sjede i odbornici političkog pokreta “Banjaluka zove” a njeni osnivači nekadašnji i NDP-ovci Saša Lazić i Mirna Savić – Banjac su najavili da će naredne subote u kulturnom centru Banski dvoru biti održana konvencija ove nove političke opcije na kojoj će biti promovisan njen program.

Ova promjena je najavljena na jučerešnjem zasjedanju Skupštine grada, a Savić Banjac je objasnila da iako ona i Lazić djeluju u pokretu “Banjaluka zove”, ostaju u istom klubu Savez za promjene.

– Osnovali smo politički pokret i smatrali smo da u Skupštini ne trebamo djelovati kao nezavisni odbornici nego da promovišemo ovaj pokret – rekla je ona i dodala da su o toj promjeni obavijestili i rukovodstvo gradskog parlamenta.

Rekla je da je ovaj pokret drugačiji u odnosu na druge političke partije na ovim prostorima.

– Imamo trojno predsjedništvo jer želimo izbjeći kult ličnosti, da ne njegujemo jednog lidera pojedinca, nego da promovišemo veliki broj ljudi. Druga stvar je da nećemo imati članske kartice.

Za nas ljudi nisu brojevi i smatramo da su naši članovi svi građani Banjaluke, RS i BiH te šire koji su se identifikovali sa nama. Treće je da nam niko ne treba da prilazi ako smatra da bi sutra imao neke beneficijej jer je sa nama blizak – rekla je ona.

Kada su u pitanju predstojeći izbori rekla je da imaju dovoljno kandidata da sami formiraju listu ali da još traju pregovori sa drugim partijama.

– Ono što je sigurno to je da ostajemo u opozicionom bloku, neće biti razgovora sa strankama koje sada participiraju u vlasti – naglasila je ona.

Prije početka jučerašnjeg zasjedanja odbornici su obavješteni da Darko Milošević i Milan Milaković koji je i potpredsjednik Skupštine grada u gradskom parlamentu djeluju kao Nezavisna odbornička grupa Socijalističke partije.

Na pitanje da li će to posljednje dešavanje uticati i kako na rad vladajuće koalicije u gradskom parlamentu gradonačelnik i prvi čovjek GO SNSD Igor Radojičić je rekao da prate dešavanja u SP.

– Dva odbornika su nezavisni odbornici SP i to u ovom momentu ne izaziva nikakve druge promjene u skupštinakim klupama, stvar je odbornika kakvo je njihovo političko opredjeljenje. Kada je riječ o drugim izabranim ili imenovanim licima mislim da bi svaka druga promjena i pretumbacija bila suvišna.

Mi smo sedam mjeseci pred kraj mandata i bilo kakva kadrovska promjena u bilo kom smjeru je besmislena – naglasio je on.

(Srpskainfo)

Danas objavljeno

Srpskoj listi 100 odsto glasova u Severnoj Mitrovici, Radojević ubjedljiv

M.

Uhvaćena nova mula na “Tuđmanu”

M.

Američki i kanadski vojni brodovi kod Tajvana; Kina bijesna

M.

Ostavite komentar