8. Marta 2021.

Pokrenuta operacija “Usamljena zvijezda”, “Posljednje što nam treba je neandertalsko razmišljanje”

Big Portal

Operacija „Usamljena zvezda“ podrazumeva upućivanje kopnenih, vazdušnih, morskih i taktičkih sredstava obezbeđenja u visoko ugrožena područja državne granice sa Meksikom kako bi karteli i drugi krijumčari bili sprečeni da u Teksas unesu drogu i prebace ilegalne migrante.

Abot je strategiju objavio kasno u subotu, dan nakon što je bivši predsednik Donald Tramp kritikovao predsednika Džoa Bajdena zbog stvaranja „spiralnog cunamija“ na granici koji se iz minuta u minut pogoršava.

“Кriza na našoj južnoj granici nastavlja da eskalira zbog politike Bajdenove administracije koja odbija da obezbedi granicu i poziva na ilegalnu imigraciju“, rekao je Abot.

„Teksas podržava legalnu imigraciju, ali neće biti saučesnik u politici otvorenih granica koja uzrokuje, a ne sprečava, humanitarnu krizu u našoj državi i ugrožava živote Teksašana. Uputićemo resurse i snage zakona potrebne za suočavanje sa krizom“, dodao je.

Više od 100 ilegalnih migranata koje je administracija Bajdena pustila u Teksas od kraja januara pozitivno je na kovid 19, rekao je u četvrtak portparol pograničnog grada Braunsvil medijima.

Onima koji su pozitivni na testu na virus korona savetuje se karantin, ali grad nema ovlašćenje da spreči te ljude da putuju gde žele u SAD, prenosi RT.
Nagli porast ilegalnih prelazaka granice posebno je izražnjn među maloletnicima.

Aksios je u četvrtak izvestio da je granična patrola u poslednjoj nedelji februara u proseku dnevno po 321 dete bez pratnje prosleđeno Ministarstvi zdravlja i socijalne zaštite.

Početkom januara, pre Bajdenovog stupanja na dužnost predsednika SAD, taj broj je bio 47.

Uprkos krizama sa snabdevanjem struje i vode, izazvanih zimskim olujama u Teksasu, Abot je pronašao vremena da se sukobi sa Bajdenom. On je prošlog utorka objavio da ukida obavezno nošenje zaštitnih maski i druga ograničenja uvedena u borbi sa pandemijom virusa korona u Teksasu, navodeći Bajdena da izjavi:

„Poslednje što nam treba je neandertalsko razmišljanje“.

Izvor: Sputnjik
EPA/OFFICE OF THE PRESIDENT ELECT

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare