Pokrenut disciplinski postupak protiv Pešića - BIGportal.ba
Košarka Sport

Pokrenut disciplinski postupak protiv Pešića

Evroliga je otvorila disciplinski postupak protiv trenera Barselone Svetislava Pešića zbog njegovih izjava posle meča sa Crvenom zvezdom u Beogradu.

Tada je Kari kritikovau Asocijaciju igrača Evrolige sa Boštjanom Nahbarom na čelu.POVEZANO

“Još nam sada Nahbar uvodi neka nova pravila, da bi prIpreme za sledeću sezonu trebalo da počnu 24. avgusta. Nije normalan dečko. On uopšte ne zna da smo mi u Evropi, da nismo u NBA. Mi obično uzimamo od NBA ono što ne valja, a ono što valja ne pada nam na pamet da uzmemo. Zamislite da on traži isped sindikata igrača da ekipe počnu da treniraju 24. avgusta, a mi imao 21. septembra Superkup. Sezona počinje u poslednjoj nedelji septembra, a on kaže da imamo četiri nedelje priprema za čitavu sezonu, koja traje 10 meseci. Čovek je totalno nenormalan. Mi imamo tu situaciju, kao što vidite, ali ne samo mi, nego i Fenerbahče, Real Madrid i sve ekipe koje su dale mnogo igrača. Uglavnom su to ekipe koje igraju Evroligu, one su dale najveći broj igrača za Svetsko prvenstvo. Svi su povređeni“, istakao je 70-godišnjak i dodao:

„Ne znam kako ti ljudi uopšte ne pitaju nas koji znamo. Ja obično kada nešto ne znam, pitam. A oni ne znaju da li postoji metodika priprema i treninga. Oni misle da je samo kupi igrača i pobedi. Treba pripremiti igrača, treba da trenira. Pa trening ne bi postojao, kao ne moramo da treniramo, mi sve znamo i bez treninga. To je razlog zašto ima mnogo povreda i to nije dobro, ukupno gledano, za evropsku košarku. U čitavoj Evropi u dvorane odlaze ne da gledaju Pešića, nego najbolje igrače. Oni moraju da budu fizički spremni. Ako si fizički spreman, spreman si i mentalno i možeš da donosiš odluke u pravom momentu. Ako nisi fizički spreman, kako možeš da donosiš dobre odluke? Tako da, mi imamo te probleme. Ali, kao što Nemci kažu: ‚Nema problema, samo rešenje‘. Problema nema, moramo da nađemo neku soluciju. Stvarno se borimo sa time, imali smo malo i sreću, ali sreća prati one koji rade“.

Očekuje se da se Evroliga oglasi uskoro, a vi pogledajte celu konferenciju za novinare:


Danas objavljeno

Stanković: Možemo da napravimo istorijski rezultat

Vanja A

Žrijeb za Beč: Krajinović na Zvereva, Lajović na kvalifikanta

Vanja A

Nadal traži promjenu pravila: “Bojim se”

Vanja A

Ostavite komentar