25. Augusta 2020.

POKRENUO NEGATIVNE REAKCIJE Peticiju za zabranu ovog filma već potpisalo više od POLA MILIONA LJUDI

Big Portal

Objavom postera filma pokrenuta je lavina negativnih reakcija i osuda na ovo filmsko ostvarenje.

Radnja filma koji je nagrađen na prošlogodišnjem “Sundance” festivalu prati 11-godišnju Ejmi, koja želi da se pridruži grupi plesačica “The Cuties”. Priključivši se ovoj ekipi uznemiruje svoju majku, koja ne krije nezadovoljstvo kćerkinim odabirom. Film je dobio 82 odsto na stranici “Roten Tomatoes”, kao i mnoštvo pohvala zbog odličnog načina na koji sutematizovali osetljive teme.

Međutim, Netfliks je nakon najave filma naišao na veoma negativne reakcije svojih korisnika. Naime, trejler filma je na zvaničnom Netfliksovom Jutjub kanalu dobio 948 hiljada negativnih ocjena, a samo 26 hiljada lajkova. Korisnici Tvitera i Fejsbuka film su ocijenili kao “užasan”, i napisali su kako Netfliks kroz podržavanje ovakvog filmskog ostvarenja promoviše pedofiliju.

Poster filma koji je Netfliks odabrao za promociju umnogome se razlikuje od postera koji je korišćen kada je film premijerno prikazan u Francuskoj.

Netfliks je na negativne reakcije reagovao uklanjanjem spornog postera, uz prateći komentar – Veoma nam je žao zbog neprikladnog postera koji smo koristili za “Cuties”. Ažurirali smo fotografije, poster i opis filma.

Na stranici “Change.org” pokrenuta je peticija za uklanjanje ovog filma sa Netfliksove platforme. Istu je već potpisalo više od pola miliona ljudi, piše B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare