15. Novembra 2022.

Poklon od države za rođendan: 750.000 građana dobija po 200 evra?

Big Portal

Prema njemu bi oko 750 hiljada nemačkih građana od države za rođendan moglo da dobije 200 evra, javljaju nemački mediji.

Naime, vlada želi da podstakne odlazak mladih na kulturne događaje, prenosi Indeks.

“Želimo da otvorimo put kulturi. Želimo da zainteresujemo mlade za raznolikost kulture u našoj zemlji”, rekla je ministarka kulture Klaudija Rot iz redova Zelenih.

Radit će se o tzv. “kulturnoj propusnici” na kojoj će biti dostupno 200 evra, a tako bi trebalo da se podrži i kulturna industrija koja se i dalje bori s posledicama pandemije. Sredstva su namenjena za knjige, posete muzejima i izložbama, bioskop, koncerte, pozorišne predstave itd, ali sprovođenje toga još uvek nije u potpunosti jasno.

Pilot-projekat 100 miliona evra

Sredstva bi se mogla iskoristiti tokom dve godine, a institucije koje nude kulturne sadržaje moći će se registrovati putem internetske stranice, a biće dostupna i mobilna aplikacija.

Vlada će za pilot-projekat izdvojiti 100 milijuna evra, a “propusnicu” bi dobili svi građani koji 2023. godine napune 18 godina. Ako projekat bude uspešan, mogao bi se proširiti i na populaciju od 15 do 17 godina.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare