Pokemon, Plavi kit, sad TikTok: Kako zaštititi djecu i mlade? - BIGportal.ba
Nauka i IT Tehnologija

Pokemon, Plavi kit, sad TikTok: Kako zaštititi djecu i mlade?

Interpol upozorio na najavu masovnog samoubistva na aplikaciji TikTok. Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije dobilo dopis od ove svetske organizacije u kojem se upozorava na grupno samoubistvo mladih najavljeno putem TikToka.

Koji koraci se preduzimaju u ovakvim situacijama? Kako da zaštitimo decu i omladinu?

O tome su u “Jutru” govorili Istok Pavlović, stručnjak za internet i društvene mreže, i dr Miloš Jovanović, predsednik Open link grupe i stručnjak za bezbednost na internetu.

“Roditelji treba prvo da obrate pažnju na to da li dete uopšte koristi ovu aplikaciju, na koji način, da vide znakove da li uopšte dete pokušava takve stvari. Pre svega roditelj treba da bude informisan o ovakvim stvarima, jer je to nešto što nije toliko opšteg znanja, kao druge opasnosti”, rekao je Pavlović.

Jovanović poručuje da je suština u edukaciji.

“Naši građani moraju da se edukuju u oblasti informaciono-komunikacionim tehnologijama, posebno u tom bezbednosnom apsektu, jer je to značajno za samu bezbednost naših građana – dece”, poručio je Jovanović.

On je naveo da je Interpol saopštio da postoji jedna grupa mladih ljudi koji koriste tu aplikaciju koji podstiču decu da rade određene “izazove” i koja mogu da dovedu do samoubistva.

Pogledajte više u videu:

Danas objavljeno

Huaweijev HarmonyOS će ove godine stići na 300 miliona uređaja

Vanja A

iPhone modeli za 2022. godinu bi mogli stići bez izreza, sa Face ID senzorom ispod ekrana

Vanja A

Microsoft nagoveštava Surface Laptop 4 u novom videu

Vanja A

Ostavite komentar