Pojedine italijanske regije uvode i policijski čas - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Pojedine italijanske regije uvode i policijski čas

U Italiji raste broj zaraženih, hospitalizovanih i preminulih osoba od covida-19, a pojedine regije uvode strože mjere i ograničenja.

U posljednja 24 sata bilo je skoro 11.000 novozaraženih, u bolnice je primljeno novih 800 kovid-pacijenata, a broj preminulih od zaraze je 87.

Regije koje su najviše pogođene, Lombardija i Ligurija, već su uvele strože mjere ograničenja u odnosu na one koje je donijela vlada.

Poslije Lombardije i Kampanje još dvije pokrajine uvode jednu vrstu policijskog sata, Ligurija i Pijemonte.

Za sada se ograničava rad komercijalnih centara, a u dane vikenda se uvodi noćni policijski sat, što podrazumijeva zabranu kretanja, dok sve sem esencijalnih prodavnica ostaju zatvorene.

Takođe, kao mjera zaštite mijenja se nastava u srednjim školama, te se za sada prelazi na kombinaciju – polovina na daljinu, od kuće, a druga polovina nastave u razredima.

“Radimo danonoćno da bismo izbjegli karantin. Nacionalni zdravstveni sistem je pojačan, opravdano je uvesti strože mjere ograničenja u regijama gdje se korona virus brže širi. Molimo sve građane da se kreću samo po potrebi”, rekao je za TV 7, ministar za zdravstvo Roberto Speranza.

Danas objavljeno

Zagreb: Oko 25 odsto testiranih pozitivno

M.

Ovo je Bajdenov tim: Državnog sekretara Vučić poznaje

M.

Ko bi mogao biti novi patrijarh? I banjalučki vladika u trci

M.

Ostavite komentar