Pojavili su se mogući nazivi Intelove Arc familije grafičkih karti - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Pojavili su se mogući nazivi Intelove Arc familije grafičkih karti

Intel je tokom svog Architecture Day 2021 događaja objavio više detalja o iščekivanoj Arc liniji grafičkih karti. Kompanija je prezentovala i ambiciozan plan objave, kao i detalje o arhitekturi svoje prve generacije Arc GPU-ova, pod nazivom “Alchemist”.

Sada je dohjavljivač momomo_us primetio potencijalni plan imenovanja Arc familije video karti. Fotografija, koju je dojavljivač objavio, sadrži nomenklaturu namenjenu za korišćenje od strane Intela i kompanijinih partenra, a objašnjava kako bi predstojeća familija Arc GPU-ova trebalo da se označava.Jedan od zanimljivijih detalja u ovom dokumentu stiže u okviru poslednjeg reda, a potvrđuje da će Alchemist GPU-ovi prve generacije biti poznati kao “Arc a-series”. To sugeriše da bi naredne generacije Arc familije mogle nositi oznaku: b-series (Battlemage), c-series (Celestial) i d-series (Druid).

Intel je ranije istakao da planira da svoje Arc Alchemist zasnovane grafičke karte objavi početkom sledeće godine, a neke informacije bismo mogli dobiti i tokom CES 2022 konferencije.

Izvor: Neowin

Danas objavljeno

Pojavile su se informacije o prvim MSI Intel Z690 matičnim pločama

Vanja A

Samsung Galaxy Tab S8 se pojavio na renderima

Vanja A

Google izdao hitno upozorenje za sve korisnike Chrome-a

Zeljka

Ostavite komentar