Pojavili su se detalji o novom MediaTek Dimensity 1300T čipsetu - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Pojavili su se detalji o novom MediaTek Dimensity 1300T čipsetu

Dojavljivač Digital Chat Station i drugi izvori su objavili više detalja o novom Dimensity čipsetu, čija se objava tek očekuje. Pojаvila se fotografija, koja pokazuje MediaTek dokument namenjen medijima sa saopštenjem o Dimensity 1300T čipsetu.

Prema navodima izvora, Dimensity 1300T koristi 6nm proces proizvodnje kompanije TSMC. Nema informacija o broju jezgara, rasporedu jezgara niti brzini radnog takta. Uz CPU jezgra se očekuje devet GPU jezgara, a sugeriše se da bi mogla koristiti Mali-G77 MC9 sistem kao na Dimensity 1200 čipu. Čipset će imati i 6-jezgarno APU 3.0 rešenje.

Pomenuto je da u poređenju sa Dimensity 1200, Snapdragon 865 i Snapdragon 870 čipovima, Dimensity 1300T nudi za 30% bolje CPU, 40% bolje GPU i za 82 procenta bolje AI performanse. Čipset je u najvećoj meri namenjen gejmerima na mobilnim uređajima, a imaće unapređeni MediaTek HyperEngine za optimizaciju igara.

Dimensity 1300T čipset, pored toga što će debitovati na Honor V7 Pro tabletu, biće i ekskluzivno dostupan za Honor tokom prvih šest meseci. Čipset bi mogao biti predstavljen 26. jula, prema navodima izvora.

Izvor: Benchmark / GSMArena

Danas objavljeno

Video igre na koje treba obratiti pažnju u oktobru

Vanja A

Da li vještačka inteligencija već bolje čita sa usana od ljudi?

Vanja A

Twitter nagoveštava kako će izgledati opcija izmijene tvitova

V.R.

Ostavite komentar