Pojavili su se detalji o kamerama Galaxy S22 Ultra telefona - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Pojavili su se detalji o kamerama Galaxy S22 Ultra telefona

Do sada se pojavljivao veliki broj kontradiktornih glasina o sistemu sa kamerama predstojećeg Samsung Galaxy S22 Ultra telefona. Neke su tvrdile da će telefon iskoristiti sistem koji je imao S21 Ultra, dok druge pominju da će biti opremljen novim 200MP senzorom.

Dojavljivač Ice Universe je istakao da se uglavnom slaže sa prvom opcijom, ali dodaje da će telefon imati poboljšanu telefoto kameru. S22 Ultra će imati dva zoom objektiva sa varijabilnom žižnom daljinom. Prvi će nuditi 3x, a drugi 10x. Ovo su iste brojke koje ima i aktuelni Ultra model, s tim što bi novi objektivi trebalo da zumiraju još dalje.

Očekuje se i manja nadogradnja za senzore koji se koriste u dve telefoto kamere. Novi model će koristiti dva 12MP senzora sa 1.22 µm pikselima prema navodima dojavljivača, u poređenju sa dva 10MP senzora iste veličine piksela. Obe kamere će imati Optical Image Stabilization (OIS).


Kada je u pitanju glavna kamera, ona će u najvećoj meri biti ista, sa manjim izmenama. Tu je 108MP senzor sa 0.8 µm pikselima, a nije poznato da li će ovo biti isti HM3 senzor koji koristi aktuelni ultra, ili novije generacije. Ističe se da će implementirati poboljšani OIS. Ultraširoka kamera će, prema navodima, zadržati 12MP senzor i zadržaće OIS.

Na kraju, selfi kamera će zadržati 40MP senzor i gotovo sigurno neće biti smeštena ispod displeja. Samsung Galaxy S22 serija se očekuje tokom januara 2022. godine, a više pouzdanih informacija se očekuje kako se datum objave bude priližavao.

Izvor: GSMArena

Danas objavljeno

Apple je objavio video koji pokazuje kako da koristite pokrete rukama za upravljanje Apple Watch-om

Vanja A

Red Hat-ov CentOS Stream 9 Linux je stigao

V.R.

Upozorenje da hitno ažurirate podešavanja privatnosti na Android uređaju

V.R.

Ostavite komentar