Pojavili se satelitski snimci: Kim Džong Un možda bio u Vonsanu - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Pojavili se satelitski snimci: Kim Džong Un možda bio u Vonsanu

Pojavili su se satelitski snimci koji prikazuju nedavna kretanja luksuznih brodova, koje koriste severnokorejski vođa Kim Džong Un i njegovi bližnji.

Kretanja su uočena u blizini Vonsana, te se navodi da je on bio u tom primorskom rizortu, piše Rojters.

Spekulacije o Kimovom zdravlju i tome gde se nalazi pojačane su nakon što on nije prisustvovao proslavi povodom rođendana Kim Il Sunga 15. aprila, koji je najvažniji nacionalni praznik, preneo je Rojters.

Internet-stranica za praćenje Severne Koreje NK PRO prikazala je juče komercijalne satelitske snimke na kojima se vide brodovi koje Kim često koristi, što sugeriše da se on možda nalazi u oblasti Vonsan.

Prethodno je prošle sedmice objavljen izveštaj projekta za praćenje Severne Koreje sa sedištem u SAD 38 Sever, o satelitskim snimcima onoga za šta se veruje da je Kimov lični voz koji se nalazio na stanici rezervisanoj za njegovu upotrebu kod vile u Vonsanu.

Zvaničnici u Južnoj Koreji i SAD navode da je moguće da je Kim tamo kako bi izbegao izloženost koronavirusu i izražavaju skepsu prema izveštajima pojedinih medija da je ozbiljno bolestan.

U Kimovom primorskom naselju u Vonsanu, na istočnoj obali, nalazi se i vila za goste, privatna plaža, košarkaški teren i privatna železnička stanica, navode stručnjaci i može se videti na satelitskim snimcima.

“To je jedna od njegovih omiljenih kuća”, izjavio je Majkl Meden, ekspert za lidere Severne Koreje u američkom centru Stimson.

Vonsan je i dobro pozicioniran, pa omogućava Kimu da lako putuje u ostala područja uz obalu.

B92

Danas objavljeno

Policijska akcija u Prijedoru, jedno lice uhapšeno

M.

Podgorica: Protest zbog najavljenog izglasavanja nepovjerenja Vladi

M.

Eskobar: Kosovska vlada mora da formira ZSO

M.

Ostavite komentar