20. Juna 2019.

Pojavile se specifikacije šest kamera dolazećeg Sony telefona

Big Portal

Nedavno su se pojavile informacije o tome da Sony radi na Xperia telefonu sa ukupno osam kamera – dve s prednje strane i šest na poleđini. Tada nisu bile dostupne informacije o karakteristikama ovih kamera, a sada nam nove procurele informacije otkrivaju te detalje.

Izvor ovih informacija tvrdi da će Xperia telefon imati 10MP kameru s prednje strane, uparenu sa 0.3MP ToF senzorom. Na poleđini se očekuje 48MP glavni senzor sa varijabilnim otvorom blende od F1.2/2.4. Pratiće ga 12MP modul kojni će takođe imati F1.2/2.4 otvor blende.

Ovaj sistem sa šest kamera će činiti i 0.5MP ToF senzor, dok će ostali moduli imati rezolucije od 20MP, 8MP i 16MP, a svi će imati F2.4 otvor blende.

Glavni i ToF senzor u ovom kamera sistemu će najverovatnije biti praćeni širokougaonim i telefoto kamerama. Za sada nema informacija o svrsi preostala dva modula.

Izvor navodi da je moguće da ovo neće biti konačne specifikacije u finalnom proizvodu, kao i da prateće fotografije zamišljaju kako bi telefon mogao izgledati i ne predstavljaju autentičan dizajn.

Izvor: GSMArena

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare