Pojavile se fotografije misterioznog koncepta Mustanga iz 1966, Ford ne zna o čemu je riječ - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Pojavile se fotografije misterioznog koncepta Mustanga iz 1966, Ford ne zna o čemu je riječ

Kuriozitet je da je ovaj Mustang imao centralno postavljen motor.

Chevrolet je prošle godine – po prvi put nakon gotovo sedam decenija – lansirao model Corvette sa centralno postavljenim motorom, čime je potpuno promenio koncepciju ovog legendarnog automobila.

Iako je davnih šezdesetih eksperimentisao sa konceptnim automobilima sa motorom smeštenim iza sedišta vozača, ovom američkom proizvođaču trebalo je 66 godina da se odluči za takvu konfiguraciju u produkcijskom modelu Corvette.

Sudeći prema upravo pronađenim fotografijama, Ford je u istom periodu, tačnije 1966. godine, razmatrao opciju Mustanga sa centralno postavljenom pogonskom jedinicom.

Ford Performance je na svom zvaničnom sajtu objavio četiri fotografije ovog koncepta, ali bez prateće priče koja bi rasvetlila poreklo i sudbinu vozila.

Razlog? Pa ni oni nemaju više informacija o automobilu, osim onoga što se može zaključiti na osnovu tih fotografija, a to je da je motor umesto napred, kao kod svih Mustanga, smešten iza sedišta vozača i suvozača.

Pored toga, poznato je samo da su fotografije nastale u dizajnerskom studiju u Dirbornu, 2. maja 1966. godine.

To je i razlog zašto se Ford obratio svim zaljubljenicima u Mustang i dobrim poznavaocima tog modela u pokušaju da otkrije potpunu priču o intrigantnom konceptu.

Sve one koji misle da znaju više detalja o automobilu, Ford je pozvao da pošalju e-mail na ClubHub@Ford.com. Kompanija je pripremila i “posebnu nagradu” ukoliko im pružene informacije pomognu da popune praznine.

Danas objavljeno

Nedeljna galerija: Ford Focus

Vanja A

Koliko često gledate u ovaj mjerač na instrument tabli i zašto je to važno?

V.R.

Kada ni Mini nije dovoljno mini

V.R.

Ostavite komentar