Pojavila se fotografija Intel Core i9-10900 10-jezgarnog CPU-a - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Pojavila se fotografija Intel Core i9-10900 10-jezgarnog CPU-a

Približava se objava Intelove Comet Lake-S linije desktop procesora, tako da imamo priliku da sve češće viđamo procurele informacije o CPU modelima koji će biti dio ove linije.

Jedna od najbitnijih stavki u okviru Comet Lake-S serije jeste da implementira poboljšanja u frekvencijama i povećanje broja jezgara, pa tako najjači Core i9 procesori imaju do 10 jezgara. Xfastest prodavnica iz Hong Konga je objavila prvu fotografiju CPU-a, a najverovatnije je u pitanju inženjerski primerak dolazećeg Core i9-10900 procesora.

S obzirom na to da se ne radi o K-verziji procesora, CPU nije sposoban za overklokovanje i ima fiksni TDP od 65W. U poređenju sa Core i9-10900K modelom, koji ima 125W, model bez “K” u nazivu će moći da koristi manje zahtevna rashladna rešenja.

CPU je instaliran na LGA1200 podnožju, a na samom čipsetu je oznaka koja ukazuje na odnovni radni takt od 2.5GHz. Ranije glasine su sugerisale da ova verzija procesora ima 2.8GHz osnovni takt, ali je mopguće da je manji takt zabeležen zbog toga što je u pitanju rani inženjerski primerak.

Izvor: TechPowerUp/Benchmark

Danas objavljeno

Pojavile su se informacije o prvim MSI Intel Z690 matičnim pločama

Vanja A

Samsung Galaxy Tab S8 se pojavio na renderima

Vanja A

Google izdao hitno upozorenje za sve korisnike Chrome-a

Zeljka

Ostavite komentar