Pojačane kontrole ugostiteljskih objekata u Srpskoj - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Pojačane kontrole ugostiteljskih objekata u Srpskoj

S obzirom na to da je od sutra dozvoljeno organizovanje muzike uživo u ugostiteljskim objektima u Srpskoj, iz Inspektorata Republike Sepake upozoravaju ugostitelje da su dužni da se pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera.

Pozivali su privredne subjekte da poštuju radno vrijeme, da radni prostor organizuju na način da se ispoštuju propisane mjere i da vode računa o broju osoba koje istovremeno mogu boraviti u objektu.

“Proteklih dana imamo tendenciju porasta broja pozitivnih na virus korona, zbog čega će inspektori, svim raspoloživim kapacitetima, u narednom periodu pojačati nadzor nad sprovođenjem mjera za sprečavanje i suzbijanje zaraznih bolesti na teritoriji Srpske. Rad inspektora organizovan je u smjenama, pa poslovni subjekti njihov dolazak mogu da očekuju u dnevnim, večernjim i noćnim časovima”, naglašavaju u Inspektoratu Republike Srpske i dodaju da je cilj inspekcijskog nadzora da se kroz poštovanje mjera i organizaciju rada u skladu sa preporukama, omogući odvijanje privrednih aktivnosti u mjeri u kojoj je to moguće.

“Naš zajednički interes je da privredni subjekti rade, ali uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mjera”, poručuju iz Inspektorata Republike Srpske.

U okviru sprovođenja preventivnih mjera na suzbijanju širenja virusa korona, do sada je sprovedeno 38.677 inspekcijskih kontrola, u kojima su izrečene kazne od 555.000 KM, dok je za 53 ugostiteljska objekta izrečena mjera privremene zabrane rada.

(Srpskainfo)

Danas objavljeno

Dodik: Četvrti delegat u Domu naroda BiH bitan radi zaštite nacionalnih interesa Srpske

Vanja A

Šef srpskog podzemlja sletio u Beograd: Luka Bojović stigao u Srbiju nakon 10 godina

Vanja A

Dačić: Zbog mogućih terorističkih napada izbjegavati putovanje u Tursku, posebno u Ankaru

Vanja A

Ostavite komentar