Pojačane inspekcijske kontrole u RS zbog pravoslavne Nove godine - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Pojačane inspekcijske kontrole u RS zbog pravoslavne Nove godine

Povodom obilježavanja Nove godine po julijanskom kalendaru, nadležni inspekcijski organi će danas i sutra nastaviti sa pojačanim kontrolama provođenja preventivnih mjera u Republici Srpskoj za suzbijanja širenja virusa korona.

Kao i u dane proteklih praznika, rad inspektora organizovan je u smjenama, te dolazak inspektora subjekti mogu očekivati i nakon 22 časa, do kada je trenutno propisano radno vrijeme.

“Iako je došlo do pozitivnih pomaka i stabilizacije epidemiološke situacije i dalje moramo ostati odgovorni. U dane proteklih praznika pokazali smo da kao društvo razumijemo koliko je značajna prevencija i da na taj način čuvamo sebe i svoje porodice, te u tom duhu pozivamo građane i privredne subjekte da nastave odgovorno postupati”, saopšteno je Inspektorata RS.

Takođe, inspekcijski organi svakodnevno vrše nadzor u poslovnim objektima na Jahorini, a zbog pojačane frekvencije građana u toku skijaške sezone.

Na inicijativu Inspektorata Republike Srpske sa početkom zimske sezone na Jahorini, održan je sastanak predstavnika svih relevantnih institucija, a sa ciljem usaglašavanja djelovanja na provođenju mjera zaštite od virusa korona.

“U toku decembra izvršeno je 69 kontrola na Jahorini, od čega je u dva slučaja utvrđeno da se u momentu vršenja inspekcijske kontrole privredni subjekti nisu dosljedno pridržavali propisanih epidemioloških mjera, zbog čega su im izrečene kazne u iznosu od 4.000 KM. Inspekcija će i u narednim danima nastaviti sa redovnim kontrolama poslovnih subjekata na Jahorini”, naveli su iz Inspektorata.

Danas objavljeno

BiH potpisala sporni ugovor za nabavku vakcina

M.

Tužilac traži produženje pritvora za Belivuka

M.

U bolnicama uduplan broj pregleda, sve više ljudi na respiratorima

M.

Ostavite komentar