Pohvale Vučiću i Hotiju od Stejt departmenta - BIGportal.ba
Region Vijesti

Pohvale Vučiću i Hotiju od Stejt departmenta

Sjedinjene Američke Države uputile su pohvale predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i kosovskom premijeru Avdulahu Hotiju za istorijske sporazume koje su postigli u Beloj kući, a koji se odnose na širok spektar pitanja ekonomske normalizacije, navodi se u saopštenju Stejt Departmenta.

Njihovo hrabro i perspektivno vođstvo ne samo da građanima donosi rast i radna mesta, već postavlja novi ton pomirenja u potrazi za napretkom zapadnog Balkana, stav je Stejt departmenta.

Dodaje se da potpisani sporazumi otvaraju nove mogućnosti za širu saradnju.

“SAD ponovo potvrđuju svoju podršku tekućim pregovorima između Kosova i Srbije u pravcu sveobuhvatne normalizacije odnosa”, ističe se u saopštenju.

SAD su, takođe, čestitale Hotiju na “monumentalnom postignuću normalizacije veza i uzajamnog priznavanja između Kosova i Izraela”, kao i predsedniku Vučiću na obavezi Srbije da otvori trgovinsku kancelariju i preseli svoju ambasadu u Jerusalim.

“Ovi hrabri koraci poboljšaće mir između naših partnera u Evropi i na Bliskom Istoku”, navodi se u saopštenju.

Bezbednost, stabilnost i prosperitet širom zapadnog Balkana i dalje su ciljevi za SAD. Uz podršku predsednika Trampa, premijer Hoti i predsednik Vučić napravili su velike korake ka ovoj zajedničkoj viziji, zaključuje Stejt department.

(Tanjug)

Danas objavljeno

Vučić sa Lajčakom: Neophodna primjena ZSO i poštovanje volje srpskog naroda

M.

Lažne dojave o bombama širom Hrvatske

M.

Zvaničnici EU: Važno da Vučić dođe u Tiranu, samit za članstvo Zapadnog Balkana

M.

Ostavite komentar