Pohovani punjeni patlidžan i paprika, bez prženja - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Pohovani punjeni patlidžan i paprika, bez prženja

Ako vas nervira da stojite pored šporeta i pohujete, evo jednostavnijeg načina.

Potrebno je:

    2 plava patlidžana

    4 paprike

    3 jajeta

    5 kašika prezli

    5 kašika brašna

    malo feta sira

    malo ulja za podmazivanje

    so

Priprema:

Patlidžan oguliti i isjeći na tanje listove i posoliti. Ostaviti 10 minuta da puste tečnost. Ocijediti, a sir isjeći na manje kocke pa uviti jednu krišku u patlidžan u rolnicu. Uvaljati u brašno, jaja i prezle. Pleh dobro podmazati i ređati u njega. Paprikama mora da se izvadi sjeme, a može se pohovati isto kao patlidžan – brašno, jaja, prezle. Poređati sve u tepsiju pa je prevrnuti sto jer ono što je bilo do pleha sad je odozgo. Peći na 220 stepeni Celzijusovih oko 40 minuta da lijepo porumeni.

(B92)

Danas objavljeno

Ananas je jedino voće koje može da se jede nakon obroka!

Zeljka

Bakina kuhinja: Starinski keksići koje obožavamo

Zeljka

Rezultati testiranja vakcine Sputnjik V u oktobru

Zeljka

Ostavite komentar