30. Augusta 2020.

Pohovani punjeni patlidžan i paprika, bez prženja

Big Portal

Potrebno je:

    2 plava patlidžana

    4 paprike

    3 jajeta

    5 kašika prezli

    5 kašika brašna

    malo feta sira

    malo ulja za podmazivanje

    so

Priprema:

Patlidžan oguliti i isjeći na tanje listove i posoliti. Ostaviti 10 minuta da puste tečnost. Ocijediti, a sir isjeći na manje kocke pa uviti jednu krišku u patlidžan u rolnicu. Uvaljati u brašno, jaja i prezle. Pleh dobro podmazati i ređati u njega. Paprikama mora da se izvadi sjeme, a može se pohovati isto kao patlidžan – brašno, jaja, prezle. Poređati sve u tepsiju pa je prevrnuti sto jer ono što je bilo do pleha sad je odozgo. Peći na 220 stepeni Celzijusovih oko 40 minuta da lijepo porumeni.

(B92)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare