21. Maja 2021.

Pohovani hljeb za još slađe jutro

Big Portal

Sastojci:

4 kašike maslaca

140 g smeđeg šećera

8 velikih jaja

250 ml mlijeka

1 kašika ekstrakta vanilije

2 kašičice cimeta

1/4 kašičice soli

štruca starog hljeba

Priprema:

Umutite maslac, polovicu smeđeg šećera (oko 70 grama), jaja, mlijeko, vaniliju, cimet i sol u velikoj zdjeli. Rasporedite hljeb u lim za pečenje i prelijte dobivenu smjesu po tostu, a zatim pokrijte folijom i stavite u frižider preko noći. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stepeni prije pečenja i izvadite posudu iz frižidera, pospite pohovani hljeb preostalim smeđim šećerom i pecite 30 do 35 minuta.

Izvor: Miss7

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare