Pohovani brokoli i karfiol - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Pohovani brokoli i karfiol

Brokoli i karfiol su jako zdravi i ukusni, ali su još ukusniji ako se ispohuju.

Brokoli i karfiol su jako zdravi i ukusni, ali su još ukusniji ako se ispohuju. Evo načina kako da ih najbrže ispohujete i uživate u potpuno drugačijem ukusu ovog povrća.

Potrebno je: 

  • 1 manji brokoli
  • 1 manji karfiol
  • 2 jaja
  • brašno
  • prezle
  • ulje
  • so

Priprema: 

Karfiol i brokoli prvo operite i odvojite cvetove.

Obarite ih u slanoj vodi i izvadite na cediljku da se ohlade.

Umutite jaja, posolite, pa dodajte jednu punu kašiku brašna. Umutiti žicom da testo bude žitko. Malo gušće nego za palačinke.

Cvetove brokolija i karfiola umočite u jaja. Na foliju sipajte prezle.

Stavite umočen karfiol i brokoli u prezle, tako da budu skroz u prezlama.

Pržite u dubljem ulju.

Prjatno!

Danas objavljeno

Kiseliš, slaniš i slatkiš: Sva lica luka

Vanja A

Šarenilo na tanjiru: Slatko, a lako

Vanja A

Humus: Najzdraviji namaz na svijetu

Vanja A

Ostavite komentar