"Pogubljeni" zvaničnik S. Koreje pet sedišta od Kima - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Pogubljeni” zvaničnik S. Koreje pet sedišta od Kima

Državni mediji u Severnoj Koreji objavili fotografije smenjenog glavnog pregovarača te zemlje u razgovorima o nuklearnom naoružanju sa SAD Kim Jong Čola je snimljen kako prisustvuje koncertu u blizini lidera Kim Džong Una. Kim, koji je smenjen jer je propao samit sa Vašingtonom u Hanoju, višen je kako sedi u…

Državni mediji u Severnoj Koreji objavili fotografije smenjenog glavnog pregovarača te zemlje u razgovorima o nuklearnom naoružanju sa SAD

Kim Jong Čola je snimljen kako prisustvuje koncertu u blizini lidera Kim Džong Una.

Kim, koji je smenjen jer je propao samit sa Vašingtonom u Hanoju, višen je kako sedi u istom redu, pet sedišta od severnokorejskog lidera, zajedno sa ostalim visokim zvaničnicima, prenosi AP.

Agencija podseća da je Kim bio glavni pregovarač i pandan američkom državnom sekretaru Majku Pompeu od kada je Kim Džong Un započeo razgovore sa SAD prošle godine.

On je putovao u Vašington i sreo se sa Donaldom Trampom dva puta, pre nego što su održana dva samita SAD i Severne Koreje.

Južnokorejski list Čosun Ilbo preneo je prošle nedelje izjavu neimenovanog izvora da je Kim Jong Ccol osudjen na težak rad i ponovno ideološko obrazovanje zato što je propao samit sa SAD.

List je takođe izvestio da je visoki izaslanik Kim Hjok Čol, koji je učestvovao u pripremama za samit, pogubljen zajedno sa još četiri zvaničnika iz severnokorejskog ministarstva spoljnih poslova zato sto su, kako se navodi, izdali Kim Džong Una nakon što su ih pridobile SAD.

B92

Danas objavljeno

Evropska agencija za lijekove počela da razmatra o dozvoli za Sputnjik V

M.

Zagrepčani bijesni: Zar ne važi za sve?

M.

Italija ide prema novom talasu, Bolonja i Modena u karantinu

M.

Ostavite komentar