30. Juna 2022.

Pogrešno koristimo kremu za sunčanje – obratite pažnju na količinu koju mažete

Big Portal

Kako najbolje da se zaštitimo od sunca? Pitanje koje verovatno sada postavljate sebi češće nego tokom drugih delova godine. Koliko kreme je doboljno, da li je naneti ponovo nakon kupanja, sve su to pitanja na koja često tražimo odgovore kada izgorimo na suncu ili neposredno pre sunčanja.

Preporučuj se nošenje odeće i šešira što je više moguće i korišćenje kreme za sunčanje širokog spektra.

“Ako ste neko vreme u vodi ili se znojite, ponovo nanesite svakih nekoliko sati i najbolje bi bilo da ostanete pod suncobranom kada možete da ne biste bili direktno na suncu”, ističe Dr Lorens Grin, sertifikovani dermatolog i klinički profesor dermatologije na Medicinskom fakultetu Univerziteta Džordž Vašington, piše Healthline.

Grin dalje predlaže korišćenje krema ili losiona za zaštitu od sunca, a ne sprejeva zbog praktičnih razloga.

“Kada koristite sprej, veliki deo odlazi u vazduh, a ne na kožu, tako da imate manje zaštite nego što mislite. Takođe vam mogu ostaviti neujednačenu zaštitu ako ih ne utrljate u potpunosti”, objašnjava doktorka.

Smatra se da je količina krema koju treba da nanesemo jednaka jednoj do dve ping-pong loptice na područja izložena suncu.

“Ne zaboravite na osetljiva područja, kao što su lice, uši, zadnji deo vrata i vrhovi stopala, ili teško dostupna mesta poput leđa”, kaže dermatolog.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare