24. Marta 2021.

POGODIO JE GROM IZ VEDROG NEBA: Perspektivna mlada surferka koja se spremala za Olimpijadu, tragično je umrla

Big Portal

Samo 22-godišnja talentovana surferka Ketrin Dijaz iz Salvadora umrla je tokom treninga na plaži u blizini njene kuće. Diaz je izabrala da surfuje okeanom, ali ga je grom pogodio nedugo nakon ulaska u vodu.

Hitna služba stigla je na mesto nesreće, pokušavajući da je oživi, ali je Ketrin umrla tačno na plaži. Prema svedocima, iznenadna promena vremena iznenadila ih je. Nije bilo naznaka da će biti oluje u petak, 19. marta, pošto je nebo bilo čisto.

https://www.instagram.com/p/CMgMjlyDllm/?utm_source=ig_embed

Sportistkinja je trenirala za takmičenje ISA Vorld Surf Games, koje će se održati u Salvadoru u maju ove godine. Na ovom takmičenju, Ketrin je trebalo da se bori za kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju, koje će se održati u julu. Surfovanje će premijerno biti izvedeno na ovogodišnjim Olimpijskim igrama kao takmičarski sport.

https://www.instagram.com/p/CK7kDQOjzF0/?utm_source=ig_embed

“Napustila nas je sjajna sportistkinja koja je predstavljala našu zemlju. Vidimo se uskoro, veliki borče. El Salvador je tužan”, napisala je Salvadoranska asocijacija surfera.

Ketrin Diaz je sahranjena prošle nedelje, navodi Ski Nevs . Mediji su podelili fotografiju njenog sanduka, pored kojeg je daska za surfovanje.

SK.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare