Pogledajte unutrašnjost VW Golfa 8 - FOTO - BIGportal.ba
Auto-moto Koncepti

Pogledajte unutrašnjost VW Golfa 8 – FOTO

Dok s nestrpljenjem čekamo premijeru osme generacije Volkswagen Golfa, pojavile su se prve zvanične skice popularnog kompakta.

Volkswagen je “zakopao” ove skice među 39 stranica dokumenta o kompanijinom godišnjem sastanku.

Osim toga kako će Golf 8 izgledati, dobili smo i prvi jasan pogled na enterijer, koji je doživeo značajnu evoluciju u dizajnu.

Posebno se ističu dva ekrana poslednje generacije visoke tehnologije, a iako nije masivan kao 15-inčni Tuaregov, centralni multimeldijalni displej je i dalje prilično veliki.

Nalazi se bukvalno u produžetku potpuno digitalizovanog kontrolnog displeja, a VW je značajno smanjio broj fizičkih dugmića pa je većina funkcija intergirana u ekran osetljiv na dodir.

U centralnoj konzoli je dosta prostora za odlaganje, a iznad i ispod malog menjača je nekoliko tradicionalnih dugmića, jedan od njih od elektronske parking kočnice.

Na volanu se tradicionalno sa obe strane VW logoa nalaze dugmići, ali nije jasno da li su fizički ili su i oni osetljivi na dodir.

Vrlo interesantan detalj nalazi se sa leve strane kontrolne table, koji deluje kao još jedan “tačskrin” ekran.

Volkswagen će predstaviti Golf 8 svetu u oktobru, a prodaja verzija sa benzinskim, dizel, gas i hibridnim pogonom kreće početkom 2020.

Prethodno će na sajmu u Frankfurtu debitovati prvi model iz električne I.D. porodice, hečbek sličak upravo Gulfu ID.3.

Zbog njega neće biti električnog e-Golfa. I dalje je neizvesna budućnost karavana i Alltrack verzije, dok će sigurno doći GTI i R sportske varijabnte.

B92

Danas objavljeno

Borković ispisao istoriju

Vanja A

Svjetski rekord u vožnji u rikverc

Vanja A

Da li Banjaja može do titule?

Vanja A

Ostavite komentar