25. Decembra 2019.

Pogledajte šta je ostalo od pumpe nakon eksplozije

Big Portal

Tačan uzrok nemilog događaja, iza kojeg su ostali krš i lom, još se utvrđuje. Kako su saopštili iz tuzlanske bolnice, zdravstveno stanje povrijeđenog radnika koji je primljen nakon eksplozije je nepromijenjeno.

– Zdravstveno stanje pacijenta koji je primljen nakon eksplozije je nepromijenjeno. On se nalazi na Klinici za anesteziologiju i reanimaciju na intenzivnoj terapiji, priključen je na aparate za disanje. Pacijent je primljen s povredama glave, grudnog koša, opekotinama i nalazi se u izuzetno teškom stanju – saopštili su iz UKC Tuzla.

Miljan Bobar, portparol Policijske uprave Zvornik, kazao je da policija, u saradnji sa Okružnim tužilaštvom Bijeljina, nastavlja istragu.

– Tokom rada na licu mjesta pronađeni su neki tragovi i predmeti koji će poslužiti u daljnjoj istrazi u vezi s ovim događajem. Rad na ovom slučaju traje, jer su, osim benzinske pumpe, oštećeni i drugi stambeno-poslovni objekti, nakon čega će biti poznati detalji zašto je došlo do eksplozije i utvrditi nastala materijalna šteta – rekao je Bobar.

Mediji su se već bavili analizom i slijedom događaja prije same eksplozije, ali i dalje je neshvatljivo da niko nije obavijestio nadležne o curenju plina i azota, niti je probao da zaustavi saobraćaj. U razgovoru s ljudima koji su prošli tim dijelom magistralnog puta prije eksplozije rečeno je da su mislili da je u pitanju magla, ali im je bilo nejasno šta ljudi fotografišu.

– Prošao sam pored pumpe desetak minuta prije eksplozije. Mislio sam da je u pitanju magla. Iznenadilo me da su mnogi stajali i fotografisali. Kada sam stigao u Loznicu, čuo sam eksploziju – ispričao je sagovornik Avaza.

Benzinska pumpa nalazi se pedesetak metara od graničnog prelaza Šepak te ostaje nelogično kako zaposleni na prelazu nisu obavijestili lokalnu policiju ili vatrogasce ukoliko su primijetili da se nešto neobično dešava u njihovoj blizini.

(Avaz)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare