25. Marta 2020.

Pogledajte kako u Kini kupcu isporučuju ključeve novog auta

Big Portal

Iako takav način života u najmanju ruku otežava neke stvari koje smo prije uzimali zdravo za gotovo, one su ipak moguće. Istina, potrebno je malo mašte i znanja, a kad je u pitanju prodaja automobila, tu se najbolje snašao kineski div Geely.

Geely je svoj model Icon predstavio putem društvenih mreža, a potom je tako i pokrenuo prodaju, i to u vrijeme najvećeg širenja virusa korona kineskim regijama. Uvođenje online prodaje i isporuke pred kućni prag je urodilo plodom – 30.000 primjeraka je naručeno još u pretprodaji.

Naravno, tu dobar marketing nije stao pa su Icon predstavili i kao automobil opremljen ventilacijskim sistemom koji ne dopušta prodor onečišćenja u kabinu. Sistem za pročišćavanje vazduha (IAPS), koji ima certifikat N95, blokira najmanje 95% vrlo malih (0,3 mikrona) čestica, a time i u određenom dijelu virus korona.

A kako je proizvodnja u kineskim fabrikama automobila većim dijelom automatizovana, ona uprkos karantinu nije bitno stradala. Automatizacija i umjetna inteligencija omogućile su da se proizvodnja nastavi uz minimalan ljudski angažman.

I konačno, isporuka automobila. Geely Icon se isporučuje pred kućni prag, potpuno dezinfikovan, a ključ će vlasniku biti dostavljen dronom. U nastavku pogledajte kako to izgleda. Do sada je 110.000 korisnika izrazilo interes za ovakvom isporukom automobila, a njih 10.000 ih je već platilo i odobrilo isporuku.

Izvor: Index

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare