Pogledajte čemu Jelena Tomašević uči svoju ćerku - BIGportal.ba
Ex Yu

Pogledajte čemu Jelena Tomašević uči svoju ćerku

Poznata pevačica, Jelena Tomašević, podelila je na svom Instagram profilu sliku sa ćerkom Ninom i pokaza čemu je uči.

Slika je objavljena četvrtog maja i na njoj vidimo Jelenu sa ćerkom Ninom i još jednom devojčicom u poseti spomeniku streljanim đacima i profesorima u Kragujevcu.

U opisu slike, Jelena je objavila i “Krvavu bajku”, Desanke Maksimović, koja služi kao opomena da se ovaj tragičan događaj ne sme zaboraviti.

Spomenik je deo kompleksa Spomen-parka Kragujevački oktobar i podignut je u znak sećanja na nedužne žrtve masakra koji su počinili pripadnici Vermahta 21. oktobra 1941. godine. Tog dana nemački okupatori su u Šumaricama streljali oko 3.000 stanovnika Kragujevca i okolnih mesta, a među njima je bilo i 300 učenika kragujevačkih srednjih škola i šegrta koji su već radili, kao i 15 dečaka, čistača obuće, od 12 do 15 godina starosti. 

U opisu slike je stavila samo: Mali čas istorije, a u opis tragičnu poemu “Krvava bajka”, naše velike pesnikinje Desanke Maksimović.

Na osnovu ovoga, možemo da zaključimo da Jelena Tomašević i suprug Ivan Bosiljčić, i te kako vode računa o tome koje vrednosti i istorijske lekcije prenose svojoj naslednici Nini.

Da je ovo za svaku pohvalu, svedoče i komentari fanova: Da se nikad ne zaboravi; hvala na času; jedna je Desanka Maksimović; dan danas čujem sina kako je recitovao……tužno; sećam se iz osnovne škole, lepo je prisetiti se; treba se stalno sećati stradanja naših đaka, nevino stradali…

Povodom slike se oglasila i pevačica Ivana Peters: Nikad nisam uspela “procitati pesmu” a da ne pustim suze…

Danas objavljeno

Severina pokazala isklesanu figuru u kupaćem kostimu

Vanja A

Željko Rebrača otkrio istinu o svom zdravstvenom stanju

Vanja A

Ovako je Nikola Rađen opisao Anu Kokić

Vanja A

Ostavite komentar