Pogled u električnu budućnost Lexusa: LF-Z Electrified - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Pogled u električnu budućnost Lexusa: LF-Z Electrified

Lexus je nedavno predstavio krosover koji pokazuje dizajnerski i tehnološki pravac kojim će se ovaj japanski proizvođač zaputiti u budućnosti.

Lexus je, kao deo kompanije Toyota, bio jedan o pionira na polju hibrida, ali je zaostao za konkurencijom kada su u pitanju vozila sa čisto električnim pogonom.

Koncept LF-Z Electrified nagoveštava promene po tom pitanju, jer je plan da, osim hibridnih i plug-in hibridnih modela, ovaj proizvođač luksuznih automobila do 2025. izbaci na tržište i nekoliko električnih vozila.

Automobil koji je predstavljen krajem maja ima moderan, futuristički dizajn, ali i prepoznatljive stilske detalje koji su karakteristični za Lexus, kao što su specifična LED dnevna svetla i konture prednje “maske”.

Tu je i nazobilazni logo brenda koji je ovog puta svetleći, kako bi se naglasilo da se radi o automobilu na električni pogon.

Foto: Lexus promo

Enterijer sledi futuristički stil spoljašnjosti, uz minimalistički dizajn.

Kabina je predviđena za smeštaj 4 putnika, od kojih svako ima svoje zasebno sedište, dok je vozačka pozicija posebno naglašena svetlim tonovima.

Foto: Lexus promo

Lexus navodi da se električna energija čuva u bateriji kapaciteta 90 kWh, koja obezbeđuje autonomiju vožnje do 600 km, prema WLTP standardu i podržava brze punjače snage do 150 kW.

Električni pogonski sistem isporučuje 544 KS (400 kW) i 700 Nm, što je dovoljno da vozilo mase 2.100 kg ubrza do stotke za 3 sekunde, dok je maksimalna brzina 200 km/h.

Foto: Lexus promo

Danas objavljeno

Put koji puni električni automobil tokom vožnje

V.R.

Toyota povećala profit za 10,3%

V.R.

Mercedes Concept EQT

V.R.

Ostavite komentar