12. Novembra 2021.

Poginuli ruski padobranci – usred vježbi kod poljske granice

Big Portal

Navodno je jedan vojnik do poslednjeg trenutka pokušavao da spase drugog uz pomoc´ rezervnog padobrana, saopštilo je Ministarstvo odbrane, ali sistem nije stigao da proradi zbog male nadmorske visine, prenosi “RT”.

Incident se odigrao tokom simulirane vazdušne operacije u blizini beloruskog grada Grodno.

Operacija je bila deo zajedničkih hitnih vežbi koje se održavaju nedaleko od granice EU, na kojoj je trenutno napeta situacija zbog migranata.

Padobran obojice muškaraca srušio se na maloj nadmorskoj visini usled iznenadnog udara vetra, saopštilo je ministarstvo novinskoj agenciji TASS.

Dvojica vojnika su opisani kao vojnici po ugovoru i iskusni padobranci, koji su sertifikovani kao instruktori padobranskih skokova.

Obojica su hospitalizovana u lokalnoj medicinskoj ustanovi, ali su padobranci umrli od zadobijenih povreda. Ranije u petak, ministarstvo je saopštilo da je oko 250 ruskih vazdušno-desantnih vojnika učestvovalo u hitnim vežbama u Belorusiji.

Vežba je uključivala misiju na nepoznatom terenu i zajedničke taktičke manevre sa beloruskim snagama. Padobranci se sada vrac´aju u Rusiju iz Grodnenske oblasti.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare