Pogača ukras posnog obroka - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Pogača ukras posnog obroka

Brza i ukusna posna pogača interesantna za pravljenje.

otrebno je:

300 ml mlake vode
20 g kvasca
1 kašičica šećera
malo soli
50 ml ulja
550-600 g brašna

Priprema:

U mlakoj vodi rastvoriti kvasac pa dodati šećer, ulje, brašno, so i zamesiti fino glatko testo. ne mnogo tvrdo.Ostaviti da naraste pa podeliti na 9 kuglica po 100 g.

Pokriti da malo odmore. U ukrugli pleh 24 cm obložiti pek papirom pa na sredunu staviti malu okruglu tacnu. Poslednju lopticu razviti i poklopiti tacnu, a zatim je iseći na 8 trouglova.

Ostale kuglice rasporediti u krug oko ivice pleha pa svaki isećeni trougao prebaciti preko loptice.

Pokriti da odmore pa premazati uljem i posuti semenkama i krupnom solju. Peći na 200 stepeni oko 45 minuta. Pokriti da omekša. Prijatno!

Danas objavljeno

Musaka

Vanja A

Svijet pati od pandemije nesanice – karantin, briga i “plava svjetlost”

Vanja A

Da li je bolje koristiti tečni ili čvrsti sapun

Vanja A

Ostavite komentar