Područje Siska pogodio potres magnitude 5.1 po Richteru: "Bilo je strašno! Televizor je pao, nema struje, čuju se sirene" - BIGportal.ba
Region Vijesti

Područje Siska pogodio potres magnitude 5.1 po Richteru: “Bilo je strašno! Televizor je pao, nema struje, čuju se sirene”

Područje Siska jutros oko 6.28 sati zatresao je potres magnitude 5.1 po Richteru, objavio je EMSC. Prema podacima Seizmološke službe RH, potres je bio magnitude 5.0 po Richteru.

Područje Siska jutros u 6.28 sati zatresao je potres magnitude 5.2 po Richteru, bili su prvi podaci Euromediteranskog seizmološkog centra (EMSC). Epicentar potresa bio je 51 kilometar jugoistočno od Zagreba i oko 13 kilometara sjeverozapadno od Siska, na dubini od oko 2 kilometra.

EMSC ubrzo je objavio novu magnitudu od 5.1 po Richteru.

Hrvatska Seizmološka služba objavila je kako je prema njihovim proračunima potres bio magnitude 5.0 po Richteru s epicentrom 5 kilometara jugozapadno od Petrinje.

Čitateljka iz Siska javila je kako joj se od potresa na pod srušio televizor, nestalo je i struje. Nakon nekoliko minuta gradom su, kaže, odjekivale samo sirene.

Mnogi su se javili s uznemirujućim svjedočanstvima.

“Potres me probudio, tresao se krevet ispod mene”, rekla je jedna čitateljica iz Zagreba.

Kako doznajemo od sisačke policije, zasad nemaju dojava o štetama.

Jutarnji.hr

Danas objavljeno

“Bolje da odem časno i dostojanstveno nego da budem poltron i lomljiv”

M.

Uhapšena još dva muškarca zbog ubistva Đokića

M.

Kod Okučana poginule tri osobe u sudaru

M.

Ostavite komentar