12. Maja 2021.

Podrška sportu: U planu gradske administracije brojni projekti

Big Portal

Iz Gradske uprave su istakli da su rješenja uručena za 62 sportske organizacije, te za šest klubova koji okupljaju osobe sa invaliditetom.

Osim podrške putem ovog Osnovnog programa, za sport se izdvajaju i sredstva putem Dopunskog programa.

– Iako su izdvojena značajna sredstva, trudićemo se da podrška za sport bude i veća. Čeka nas rebalans budžeta i određena podrška od drugih institucija. Očekujemo dodatnih preko deset miliona KM u odnosu na postojeći budžet, od kojih će značajan dio ići na sport i sportsku infrastrukturu – naglasio je gradonačelnik.

Uz novu dvoranu na Starčevici i početak radova na gradnji nove dvorane na Laušu, gradonačelnik je naveo da su u planu gradske administracije brojni projekti, poput prve dvorane namijenjene samo za borilačke sportove, novog pomoćnog terena, te velike atletske staze.

Iz Grada dodaju da će se i ove godine ulagati u gradnju teretana na otvorenom, pa je tako predviđeno da nove sprave za vježbanje u prirodi budu postavljene na tri lokacije.

Stipendije najboljim sportistima

Gradonačelnik je juče uručio i rješenja o dodjeli stipendija za 15 najboljih sportista, od kojih su četiri sportisti prvog razreda – seniori, jedan sportista internacionalnog juniorskog razreda, te 10 sportista prvog razreda – juniori.

Ove godine, to su sljedeći sportisti:

*sportisti prvog razreda – seniori: Nikola Bjelajac, plivanje (Plivački klub „Olymp“); Mihajlo Čeprkalo, plivanje (Akademski plivački klub „22 april“); Dušan Mačkić, kajak kanu (Kajak kanu klub „Vrbas“); Marko Kovačić, plivanje (Akademski plivački klub „22 april“);

*sportista internacionalnog razreda – junior: Anja Lolić, karate (Karate klub „Energija“);sportisti prvog razreda – juniori: Jovan Lekić, plivanje (Akademski plivački klub „22 april“); David Vučić, plivanje (Plivački klub „Olymp“); Sonja Devura, košarka (Košrkaški klub „Orlovi“); Maša Maksimović, šah (Škola šaha „Skakač“); Jovan Rosić, atletika (Atletski klub „Borac“), Luka Ivičić, atletika (Atletski klub „Borac“); Pavle Dujaković, karate (Karate klub „Energija“); Dario Pejić, stoni tenis (Stonoteniski klub „Banja Luka“); Bojan Maksimović, šah (Škola šaha „Skakač“); i Mihajlo Stanić, karate (Karate klub „Energija“).

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare