22. Decembra 2022.

Podrška Grada najosjetljivijim kategorijama: Naredne godine veća izdvajanja za dnevne centre

Big Portal

Poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, nakon sastanka sa predstavnicima udruženja, koji na području grada pružaju usluge dnevnog zbrinjavanja.

On je takođe rekao, da je tokom ovog prijema, razgovarano i o daljim planovima i potrebama ovih udruženja, kao i o ideji da korisnici dnevnih centara dobiju olakšice kada je u pitanju prevoz korisnika centra.

– Bilo je ugodno razgovarati sa ovim divnim ljudima kojima dugujemo veliku zahvalnost što uz podršku Grada vode brigu o nekima od najosjetljivijih kategorija našeg stanovništva – zaključio je graonačelnik.

Inače, na području Banje Luke funkcioniše sedam dnevnih centara, koji u okviru dnevnog zbrinjavanja najosjetljivijim kategorijama našeg društva pružaju različite vrste organizovanih dnevnih usluga poput ishrane, njege, čuvanja, brige o zdravlju, vaspitanja i obrazovanja, psihosocijalne rehabilitacije, radne okupacije, kao i usluge boravka izvan vlastite porodice.Takođe, na području grada organizovan je i poseban centar za brigu o starim licima.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare