29. Oktobra 2021.

Podrška Đokoviću i nevakcinisanim teniserima: “Moraju da igraju”

Big Portal

U teniskom svetu je glavna tema da li će nevakcinisani igrači moći da igraju na Australijan openu u januaru 2022. godine, s obzirom da je premijer Viktorije Denijel Endruz rekao da to neće biti slučaj.

Među nevakcinisanim teniserima je i najbolji među njima Novak Đoković, koji ima podršku premijera Australije Skota Morisona i australijskih ministara, ali se ipak Endruz tu najviše pita.

Endruz neće dozvoliti nevakcinisanim igračima da igraju u Melburnu i od toga ne odustaje.

Njegov sunarodnik Džon Milman se vakcinisao i nema problema sa vakcinacijom, ali smatra i da nevakcinisani moraju da dobiju šansu.

“Ne želim da igrači zbog toga izgube šansu da igraju na Australijan openu. Nevakcinisani moraju da dobiju šansu, a lepo je što za vakcinisane nema problema. ATP nije doneo odluku o obaveznoj vakcninaciji tenisera i tako nešto trenutno ne postoji, ali ne žele da stanu na put vladama i lokalnim vlastima bilo gde po ovom pitanju. Trenutno je vakcinisano oko 70% tenisera i veliki broj njih je iz Top 100. Očekujem da najbolji igrači dođu ovde i igraju. Ne mogu da govorim u njihovo ime, ali znam da će najbolji teniseri doći ovde i ako se ne vakcinišu i da će biti 14 dana u karantinu. Nije idealno, prošao sam to. Teško je posle 14 dana karantina naći svoju igru. Ovo je Grend slem. Ovo se ne igra svaki dan”, rekao je Milman.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare