Podočnjaci uz male trikove mogu postati prošlost - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Podočnjaci uz male trikove mogu postati prošlost

Podočnjaci predstavljaju problem velikom broju ljudi, ali postoje mali trikovi koji vam mogu pomoći da umanjite ili uklonite tamne kolutove ispod očiju i otečenost.

Lepotaizdravlje.rs donosi nekoliko načina za uklanjanje podočnjaka.

Vrećice zelenog čaja

Na oči stavite hladne vrećice skuhanog zelenog čaja i držite ih nekoliko minuta. Za ovo će vam posebno biti zahvalne “umorne” oči, jer kofein, koji se nalazi u ovom čaju, sužava krvne sudove ispod podočnjaka i smanjuje crvenilo. Osim toga, zeleni čaj će dodatno zategnuti kožu ispod očiju.

Hladno mlijeko

Natopite vatu hladnim mlijekom i stavite je na kapke i podočnjake. Kiselina iz mlijeka omekšaće i dodatno nahraniti vašu kožu. Mlijeko sadrži i proteine, enzime, aminokiseline i antioksidanse, koji jačaju i oporavljaju oštećenu kožu.

Kolutovi krastavaca

Opšte je poznato da krastavci sadrže antioksidanse koji umanjuju iritaciju, ali kada pričamo o podočnjacima, trik je u tome da krastavci budu izuzetno hladni. Kolutove krastavca držite na očima do pet minuta, a efekat hlađenja značajno će smanjiti otekline.

Spavajte na leđima

Spavanje na stomaku i boku uzrokuje nakupljanje tečnosti ispod očiju tokom noći, što utiče na stvaranje podočnjaka i otečenost. Zato, spavajte na leđima i ako je moguće na većem ili dva jastuka.

Pijte više vode

Voda pomaže da iz organizma izbacite toksine i ujedno umanjuje količinu soli koja je nakupljena ispod očiju. Jednostavno, zar ne?

Skidajte šminku

Vodite računa o tome da prilikom skidanja šminke uklonite i svu maskaru i sjenu oko očiju. Za dio oko očiju koristite proizvode za područje oko očiju kako biste to detaljno uradili.

Danas objavljeno

Ćufte u sosu i tjestenina sa kiselim kupusom: Dva starinska jela

Zeljka

Ne jedite “s nogu”, potrebno je da ovoliko sažvaćete hranu i riješićete nadimanje

Zeljka

Nedovoljno i brzo žvakanje hrane može izazvati više problema nego što mislimo: Stručnjaci upozoravaju

Vanja A

Ostavite komentar