21. Oktobra 2021.

Podnošenje zahtjeva od sutra: Podrška porodiljama iz Banjaluke od 500 do 2.000 maraka

Big Portal

Kako bi se olakšalo sugrađanima, Odjeljenje za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport je pripremilo obrazac zahtjeva koji će od sutra biti dostupan u pretincu broj 40 ispred Prijemne kancelarije, kao i na internet stranici Grada.

Uz popunjen zahtjev, potrebno je priložiti sljedeću dokumentaciju:

uvjerenje o prebivalištu na teritoriji grada Banja Luka u neprekidnom trajanju dvije godine i duže za majku, odnosno oca djeteta ukoliko majka nema prijavljeno prebivalište na teritoriji grada Banja Luka u neprekidnom trajanju dvije godine i duže, odnosno hranitelja ili staratelja;

kopiju kartice tekućeg računa;
kućnu listu;
uvjerenje o prebivalištu na teritoriji grada Banja Luka za dijete.

Iz resornog odjeljenja su napomenuli da u slučaju smrti majke djeteta ili ukoliko je majka dijete napustila ili je iz objektivnih razloga spriječena da neposredno brine o djetetu – pravo na novčanu pomoć prilikom rođenja djeteta ima otac, staratelj ili hranitelj, prema nalazu nadležnog organa.

Zahtjevi se predaju u Prijemnoj kancelariji Gradske uprave (soba 16) šalter 1 ili 2.

Za sve dodatne informacije, zainteresovani se mogu obratiti Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, putem telefona broj: 051/244-444, lokal 712 (kontakt osoba: Katarina Todić) ili lično u kancelariju broj 24.

Predviđeno je da za prvorođeno i drugorođeno dijete Grad pruži podršku od 500 KM, i to na dan rođenja 250 KM, te za prvi rođendan 250 KM.

Svako treće dijete Grad će nagraditi sa 700 KM, 350 KM za dan rođenja, te dodatnih 350 KM za prvi rođendan.

Za četvrto i svako naredno dijete biće isplaćena podrška Grada u ukupnom iznosu od 2.000 KM, od kojih će 1.000 KM biti isplaćeno na dan rođenja, a 1.000 KM za prvi rođendan.

Ovaj novi program podrške, simbolično je predstavljen poslije prve „Porodične šetnje“, koju je Grad organizovao sa Udruženjem „4+“, a u okviru „Nedjelje djeteta“.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare