Podnijeta tužba protiv princa Endrjua: "Zlostavljao je uplašeno, ranjivo dijete" - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Podnijeta tužba protiv princa Endrjua: “Zlostavljao je uplašeno, ranjivo dijete”

Virdžinija Roberts Džufre, jedna od navodnih žrtava Džefrija Epstajna podnela je tužbu protiv britanskog princa Endrjua federalnom sudu u Njujorku, izjavio je u ponedeljak njen advokat Dejvid Bois.

Virdžinija Roberts Džufre (38) koja sada živi u Australiji sa suprugom i troje dece, posvedočila je da je, protiv svoje volje, tri puta bila prisiljena na seksualni odnos sa britanskom princom 2001. godine, kad je imala 17 godina.

Ona traži naknadu od njenog navodnog zlostavljača za pretrpljenu fizičku i duševnu bol.

“Ako ga ne bi tužila sada, dozvolila bi mu da izbegne odgovornost za svoje postupke. Virdžinija želi da se izbegnu situacije u kojima bogati i moćni ljudi beže od odgovornosti za svoje postupke”, rekao je Bois, prenosi “Ej-Bi-Si njuz”.

Prema tužbi, princ Endrju je “zlostavljao uplašeno, ranjivo dete bez ikoga da ga zaštiti” zbog čega je trebalo davno da odgovara.

“Smatram princa Endrjua odgovornim za ono što mi je učinio. Moćni i bogati nisu izuzeti od odgovornosti za svoje postupke. Nadam se da će druge žrtve videti da je moguće da se ne živi u tišini i strahu, već da se može povratiti život govoreći o zlostavljanju i zahtevajući pravdu”, navela je Virdžinija Roberts Džufre u saopštenju.

Virdžinija Roberts Džufre je 2014. godine podnela tužbu državnom sudu u Floridi, u kojoj se navodi da ju je milioner i osuđeni pedofil Džefri Epstajn podvodio svojim prijateljima zbog seksa dok je bila maloletna. Kako je kasnije tvrdila, među zlostavljačima je bio i princ Endrju, drugi sin kraljice Elizabete druge.

Epstajn, koji je priveden u državi Njujork u julu 2019. godine zbog optužbi za prostituciju, seksualno zlostavljanje i podvođenje maloletnika, izvršio je samoubistvo u svojoj zatvorskoj ćeliji 10. avgusta 2019. godine, pre nego što mu je počelo suđenje.

Danas objavljeno

Kako je umro Al Kapone

Vanja A

Dobio “zanimljivo” objašnjenje: Kupio patike za 17.000 RSD, ubrzo postale neupotrebljive

Zeljka

Beogradski inženjer napravio apart za čitanje misli!

Zeljka

Ostavite komentar