Podnesen izvještaj protiv dvije osobe: Nezakonito eksploatisali šljunak - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Podnesen izvještaj protiv dvije osobe: Nezakonito eksploatisali šljunak

Policijska uprava Doboj Okružnom javnom tužilaštvu podnijela je izvještaj protiv dvije osobe zbog sumnje da su počinili više krivčnih djela prilikom eksplotacije šljunka.

Portparol PU Doboj Dragana Kerkez kaže da se M.P. iz Doboja sumnjiči da je počinio krivično djela protivzakonito zauzimanje i eksploatacija prirodnih bogatstava i dobara od opšteg značaja i nezakonito postupanje u privrednom poslovanju, a Dobojlija N.P. je osumnjičen za nezakonito postupanje u privrednom poslovanju.

– Postoji osnov sumnje da su kao odgovorna lica jednog privrednog društva sa područja Doboja u neutvrđenom vremenskom periodu pa sve do 13. aprila ove godine, u namjeri da istom društvu pribave protivpravnu imovinsku korist, bez odobrenja nadležnog ministarstva vršili vađenje prirodnog šljunka iz poljoprivrednog zemljišta te su na taj način poljoprivredno zemljište koristila u nepoljoprivredne svrhe, čime su prilikom plaćanja zakonskih obaveza (plaćanje naknade za korišćenje mineralne sirovine) uskratila sredstva koja predstavljaju javni prihod Republike Srpske i Grada Doboja na čijoj teritoriji se vršila eksploatacija – pojasnila je Kerkezova.

Dodala je da su oni protivpravnim eksploatisanjem mineralnih sirovina prekršili zakonske odredbe u odnosu na raspolaganje, korištenje i upravljanje imovinom.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Eksplozija u Škotskoj – kuće odletele u vazduh

M.

Slovenija: Moraćemo da vratimo lokdaun

M.

“Pozivam Vučića i Kurtija”

M.

Ostavite komentar