Podmornica u kojoj je poginulo 14 mornara nuklearna? - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Podmornica u kojoj je poginulo 14 mornara nuklearna?

Ruska vojna podmornica u kojoj je u požaru poginulo 14 mornara nuklaerna je podmornica tipa AS-12, javio je danas portal RBC pozivajući se na neimenovani vojni izvor. Rojters navodi da rusko ministarstvo odbrane nije saopštilo koji je tip podmornice u pitanju, niti je potvrdilo da je riječ o nuklearnoj podmornici….

Ruska vojna podmornica u kojoj je u požaru poginulo 14 mornara nuklaerna je podmornica tipa AS-12, javio je danas portal RBC pozivajući se na neimenovani vojni izvor.

Rojters navodi da rusko ministarstvo odbrane nije saopštilo koji je tip podmornice u pitanju, niti je potvrdilo da je riječ o nuklearnoj podmornici.

Ministarstvo je saopštilo da je 14 mornara umrlo od posljedica udisanja otrovnih produkata vatre koja je izbila juče, dok je podmornica za istraživanje dubokih voda sprovodila vojni nadzor u ruskim teritorijalnim vodama, prenosi AP.

Ministarstvo dodaje da je vatra ugašena i da se podmornica trenutno nalazi u arktičkoj luci Sjeveromorsk, glavnoj bazi ruske Sjeverne flote.

U saopštenju se ističe da je požar ugašen zahvaljujući samopožrtvovanosti mornara.

Istraga o uzrocima nesreće je u toku. 

Danas objavljeno

Putin: Zapad spreman da svaku državu “gurne pod autobus”

Vanja A

Titova vila u Njujorku prodata za 50 miliona dolara, evo koliko će dobiti BiH

Vanja A

Vučić i Hil o bilateralnoj saradnji i problemima u regionu

M.

Ostavite komentar