Podignuta optužnica za malverzaciju u ŠG "Borja" tešku 1,8 miliona KM - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Podignuta optužnica za malverzaciju u ŠG “Borja” tešku 1,8 miliona KM

Okružno javno tužilaštvo u Doboju nakon sprovedene istrage, podiglo je optužnicu potiv devet osoba zbog milionske malverzacije u Šumskom gazdinstvu (ŠG) “Borja” u Tesliću, saopšteno je iz ove pravosudne institucije.

Kako si naveli optužnica je podignuta protiv O.S. (52) iz Banjaluke i P.S. (39) iz Teslića, zbog krivičnog djela zloupotreba položaja odgovorne osobe. Optužnicom su obuhvaćeni i K.B.(54), B.M. (57), K.D. (44), B.M. (41), G.Đ. (38), Đ.M. (46) i S.M. (35), svi iz Teslića, koji se terete za krivično djelo zloupotreba u postupku javnih nabavki.

Prema navodima optužnice, O.S. i P.S. se terete da su 13. januara ove godine u poslovnim prostorijama ŠG “Borja”, zloupotrijebili položaj odgovornih osoba u ŠG “Borja”, kao ugovornom organu u postupku javne nabavke za učešće u postupku dodjele ugovora o uslugama Šume RS a.d. Sokolac – Šumsko Gazdinstvo “Borja” Teslić ukupne vrijednost svih radova 1,8 miliona KM.

“Nabavka je podijeljena na LOT od 1-13, na način što su pozvali odgovorne osobe u privrednim društvima i to K.B, B.M, K.D, B.M, G.Đ, Đ.M. i S.M, te im omogućili da na nedozvoljen način dogovaraju raspodjelu LOT odnosno odjela za koje će podnijeti ponude i usaglašavati cijene koje će biti ponuđene od strane istih kao potencijalnih ponuđača”, saopšteno je iz dobojskog tužilaštva.

Optužnica je upućena na potvrđivanje sudiji za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Tesliću.

Nezavisne novine

Danas objavljeno

Pronađeno tijelo i drugog turskog radnika u Bosni

M.

U Srpskoj 14 smrtnih slučајеvа, još 218 zaraženih

M.

Prihvaćena ostavka Zaeva

M.

Ostavite komentar