Podignuta optužnica protiv Čedomira Jovanovića - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Podignuta optužnica protiv Čedomira Jovanovića

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo optužnicu protiv Čedomira Jovanovića zbog incidenta koji se dogodio 18. jula 2020.

Tada je lider LDP reketom pretukao Žarka Ivkovića ispred klinike Fiziocentar na Novom Beogradu.

Tužilac je u formulaciji optužnog predloga naveo da postoji osnovana sumnja da je Jovanović izvršio krivično delo laka telesna povreda iz člana 122. Krivičnog zakona.

Prema saznanjima Republike, u optužnici protiv lidera LDP ističe se da je Jovanović u uračunljivom stanju, svestan dela koje čini, teniskim reketom naneo povrede Ivkoviću po glavi i rukama.

“Da bi potom, pošto je oštećeni Žarko Ivković počeo da se udaljava od njega, krenuo za njim i u trenutku kada mu se približio nastavio da mu zadaje udarce teniskim reketom u predelu leđa i ruku, usled kojih je oštećeni zadobio lake telesne povrede u vidu višestrukog nagnječenja poglavine, oguljotine promera 15 centimetara u slabinskom predelu sa leve strane, nagnječenja u slabinskoj regiji, razderno nagnječnu ranu promera oko 1 centimetar u predelu levog lakta i nagnječenje levog ručnog zgloba”, precizira se u optužnici.

Tužilaštvo je zatražilo da se Jovanović proglasi krivim i odredi mu se uslovna kazna i to tako što će sud utvrditi kaznu zatvora u trajanju od 6 meseci, koja će se sprovesti pod uslovom da Jovanović ne napravi novo krivično delu u naredne dve godine, prenosi Blic.

Danas objavljeno

Republikanci blokirali debatu o zakonu o domaćem terorizmu

M.

Zaporoška oblast prešla na moskovsko vrijeme

M.

Nebenzja: Primjetan pad diplomatskog potencijala zapadnih država

M.

Ostavite komentar