Podignuta optužnica protiv barbi doktorke: Olgica radila bez odgovarajuće stručne spreme, nanijela trajna oštećenja klijentima - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Podignuta optužnica protiv barbi doktorke: Olgica radila bez odgovarajuće stručne spreme, nanijela trajna oštećenja klijentima

Optužnica za Olgicu Markanović, vlasnicu beogradskog salona ljepote, podnijeta je danas nakon što je uhapšena pošto je u martu ove godine grupa žena i muškaraca podnijela tužbu protiv nje zbog optužbi da ih je unakazila tretmanom lica.

Dana 28.07.2021. godine Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnijelo optužni prijedlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu protiv O. M. i J. T. zbog izvršenja krivičnog djela Teško djelo protiv zdravlja ljudi u saizvršilaštvu iz čl. 259 st. 1 u vezi čl. 254 st. 1 u vezi čl. 33 KZ, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Naime, postupajući po krivičnoj prijavi PU za grad Beograd – Odjeljenje za suzbijanje privrednog kriminala, a nakon prethode krivične prijave udruženja Interdisciplinarne estetske i antiejdžing medicine Srbije „SESIAM“, informacije Ministarstva zdravlja R. Srbije i više prijava koje su podnijeli oštećeni, tužilaštvo je odredilo zadržavanje prema osumnjičnoj O. M. u trajanju od 48 časova koja je zatim saslušana u zakonskom roku dana 03.06.2021. godine, nakon čega joj je Prvi osnovni sud u Beogradu, na predlog tužilaštva, odredio pritvor u trajanju od 30 dana i isti, na obrazložen prijedlog, produžio za još 30 dana po više osnova – obzirom da O.M nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Republike Srbije, da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na oštećene i svjedoke, kao i da, imajući u vidu period izvršenja krivičnog djela i broj oštećenih, postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo.

U dokaznom postupku tužilaštvo je ispitalo dvanaest oštećenih i jednog svjedoka i odredilo medicinsko vještačenje tjelesnih povreda oštećenih od strane sudskog vještaka za oblast plastične i rekonstruktivne hirurgije, prenosi Blic.

Optužnim prijedlogom O. M. i J. T. je stavljeno na teret da su krivično djelo počinile u periodu od 01.05.2020. godine do 01.03.2021. godine u neregistrovanom „medicinsko-estetskom centru Tayas” u Beogradu u ul. Drinička br.8a na taj način što su neovlašćenom i nepravilnom upotrebnom sredstva „plazma pen“ prouzrokovale trajna oštećenja na tretiranim dijelovima lica oštećenih u vidu dubokih opekotina drugog B i trećeg stepena, uz istovremeno nedopuštenu primjenu injekcione lokalne anestezije „lidokain – hlorida“ koja je predstavljala rizik po život oštećenih u slučaju alergijske reakcije usljed nepostojanja antišok terapije i edukacije okrivljenih, kao i same primjene uređaja „plazma-pen“ zbog korišćenja struje.

Tužilaštvo je predložilo da Prvi osnovni sud u Beogradu nakon održanog glavnog pretresa i sprovedenog dokaznog postupka okrivljenoj O.M. izrekne kaznu zatvora u trajanju od tri godine, kao i da okrivljenoj J.T. izrekne kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

U daljem toku postupka Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu će ispitati preostale oštećene, odrediti medicinsko vještačenje tjelesnih povreda oštećenih, nakon čega će donijeti odluku o krivičnom gonjenju okrivljenih zbog istog krivičnog djela učinjenog na štetu osoba koje nisu obuhvaćene ovim optužnim prijedlogom.

Danas objavljeno

Jak zemljotres pogodio Los Anđeles

M.

Migranti bježalo slovenačkoj policiji, pa udarili u zid

M.

Određen pritvor osumnjičenima: Zeljković i saučesnici sprovedeni na Tunjice

M.

Ostavite komentar