Podgoričanin osumnjičen da je prodao kćerku za 5.000 evra - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Podgoričanin osumnjičen da je prodao kćerku za 5.000 evra

​Podgoričanin Dž. B. osumnjičen je da je prodao svoju kćerku u inostranstvu za 5.000 evra, prenosi portal CDM. Crnogorska policija podnkela je danas nadležnom tužiocu krivičnu prijavu protiv Dž.B. (40) iz Podgorice, zbog sumnje da je počinio krivično djelo trgovina ljudima. “Sumnja se da je on tokom 2017. godine, zloupotrebom…

​Podgoričanin Dž. B. osumnjičen je da je prodao svoju kćerku u inostranstvu za 5.000 evra, prenosi portal CDM.

Crnogorska policija podnkela je danas nadležnom tužiocu krivičnu prijavu protiv Dž.B. (40) iz Podgorice, zbog sumnje da je počinio krivično djelo trgovina ljudima.

“Sumnja se da je on tokom 2017. godine, zloupotrebom odnosa zavisnosti, vrbovao, ugovorio i organizovao prevoz iz Crne Gore svoje maloljetne kćerke tada stare 12 godina u jednu državu, u cilju sklapanja nedozvoljenog braka. Osumnjičeni je navedeno krivično djelo izvršio radi sticanja novčane koristi u iznosu od 5.000 evra”, saopšteno je iz Uprave policije.

Osumnjičeni Dž.B. se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne u Spužu zbog drugog krivičnog djela.

Formiranjem novog Odsjeka za suzbijanje trgovine ljudima, krijumčarenja i ilegalnih migracija u Upravi policije i formiranjem Operativnog tima za borbu protiv trgovine ljudima u čijem radu učestvuje Uprava policije, proaktivne istrage u borbi protiv trgovine ljudima su intenzivirane, navodi CDM.

“Od formiranja Operativnog tima pokrenuto je sedam istraga u oblasti suzbijanja trgovine ljudima od kojih su do sada dve dobile epilog”, navode u Upravi policije.

Danas objavljeno

Rusi žestoko odgovorili: Uništenje

Vanja A

Jasan plan? Jednim udarcem se uništava Evropa ali i…

Vanja A

Trese se Turska

Vanja A

Ostavite komentar